Milestone brengt jaarlijks een nieuw deel in de WRC World Rally Championship franchise uit en ook dit jaar zal er weer een nieuw deel gaan verschijnen. Het betreft hier het vierde deel en deze zal in oktober gaan verschijnen voor de PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360 en PC, zo kondigen Milestone en BigBen Interactive aan.

Aan de hand van feedback die de ontwikkelaar heeft ontvangen vanuit de community hebben ze getracht dit nieuwe deel nog beter te maken. Zo zal de game in de kern trouw zijn aan de licentie, een goede ervaring gaan bieden en meer toegankelijk zijn voor nieuwe spelers. Verder bevat de game een dynamische en competitieve online modus.

De game zal een nieuwe carrière modus kennen en hierin zal je in de huid van een coureur kruipen om zo mee te doen aan de vele wedstrijden die de game rijk is. Daarnaast zijn realisme en diepgang de twee belangrijkste pijlers van de game en het bevat nieuwe licht- en weerseffecten. Aangezien de game de officiële licentie bevat zul je alle wedstrijden van het seizoen 2013 compleet met alle teams en coureurs voorgeschoteld gaan krijgen.