Ubisoft is tegenwoordig ook in de filmwereld actief en sleutelt onder andere aan een bioscoopfilm over Assassin’s Creed waarin de geweldige Michael Fassbender een rol van betekenis op zich neemt. Ook van Watch_Dogs komt er een film. Dat de game zelf nog niet in de winkelrekken ligt zal de uitgever een worst wezen – geld is en blijft immers geld, waar het ook vandaan komt.

Goed, dat bovenstaande is niet helemaal fair, maar je vergeeft me mijn pessimisme wel als het gaat om gameverfilmingen. Ik heb er inmiddels genoeg gezien waarna ik spontaan de drang moest onderdrukken om in de dichtstbijzijnde rivier te springen. Dat gezegd zijnde, wie weet komt de Watch_Dogs film wel verrassend uit de hoek. Zeker met in de hoofdrol…

… één van de volgende acteurs: Tobey Maguire, Henry Cavill, Ryan Gosling, Paul Walker, Tom Cruise, Clive Owen, Robert Downey Jr., Andrew Garfield, Brad Pitt en Edward Norton. Althans, dat denken we toch, aangezien Ubisoft fans gevraagd heeft om deel te nemen aan een enquête waarin ze moesten aanduiden wie ze graag in de rol van Aiden Pearce zouden zien.

Op dit moment staat Tom Cruise op de eerste plaats met 33 procent van de stemmen, gevolgd door Edward Norton (24%) en Robert Downey Jr. (23%). Mij kan het persoonlijk niet zo heel veel schelen, al doe ik wel een oproep aan eventuele deelnemers hier om vooral niet op Paul Walker te stemmen. Ik bedoel… de zwakste schakel van de The Fast and the Furious franchise? Really?