Bekijk hier de eerste multiplayer beelden van AC IV: Black Flag

Assassin’s Creed IV: Black Flag zal vanzelfsprekend ook een multiplayer bevatten en VG247 mocht exclusief met de multiplayer aan de gang. Dat levert ons nieuwe informatie op evenals een video waarin we de multiplayer in actie zien.

Zo kunnen we melden dat de multiplayer geen naval battles zal bevatten en dat is jammer, voornamelijk omdat juist dit aspect van de game in dit nieuwe deel een nog grotere rol heeft gekregen. Wel heeft Ubisoft het overwogen en serieus naar de mogelijkheden gekeken omdat ze het zelf ook erg cool vinden, maar tegelijkertijd is de realiteit dat het vanwege technische redenen niet mogelijk is.

Een van de redenen wat een technische belemmering is dat je voor een multiplayer een oceaan perfect moet namaken zodat de simulatie hiervan goed is. Dit is iets wat in de singleplayer wel lukt omdat het om één speler draait en dat is in de multiplayer een ander verhaal, zo valt te interpreteren uit het onderstaande citaat van Damien Kieken – Multiplayer Game Director.

“One of the big added values of the naval battles in single-player is how they simulate the ocean. The ocean is really a toy. You have big waves, waves that stop your cannon balls: you have to play with the ocean. If you want that to be good in multiplayer, it means we have to perfectly replicate the ocean.”

Daarnaast kost het dusdanig veel tijd dat het moeilijk is om dat te realiseren en als laatste past het ook niet helemaal in de DNA van de multiplayer, aldus lead multiplayer game designer Tim Browne.

“We looked at the DNA of multiplayer, and we thought that ship battles aren’t really being the cool assassin. With multiplayer it’s all about you working either as a team of four players or in free-for-all, where you want to be the best player. It’s not so much about piloting a ship and using cannons to destroy the opponent’s ship.”

Boxshot Assassin's Creed IV: Black Flag

Assassin's Creed IV: Black Flag

Releasedatum:
29-10-2013
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Ubisoft
Ontwikkelaar:
 1.    1060 XP
  megafire777's avatar

  zo vet dat je in ac4 je eigen multiplayer gamemode kan maken. 😀 maar of je dan ook andere vind?

 2.    1812 XP
  R*forever's avatar

  Sp>>>>>>>>mp

  Assassin’s creed is echt een singleplayer game. De mp is goed maar overbodig..

 3.    804 XP
  jonas46's avatar

  @R*forever: idd, zo denk ik er ook over. maar aan de vorige gameplaybeelden is te zien dat ze de singleplayer wel degelijk verbeteren. ik denk dat Assassin’s Creed IV de beste AC wordt tot nu toe.

 4.    1812 XP
  R*forever's avatar

  @jonas46:

  klopt ze verbeteren het altijd. En zetten het in de marketing met toeters en bellen. Sinds de assassin’s creed 3 disapointement ga ik deze niet direct aanschaffen. Ze hebben er veel te veel na elkaar gemaakt. Ze waren allemaal top. Maar dankzij dit begin ik jammergenoeg wat zee-ziek te worden van assassin’s creed games..

  De black flag zet zijn roots eindelijk terug: exotische locaties met een goede story(assassin’s creed 2) en de zovele mogelijkheden dankzij de anvil next engine(assassin’s creed 3..)

  Assassin’s creed 3 was zeker goed. Maar 2 en brotherhood blijven mijn favoriet. Maar Black flag kan daar wel eens verandering inbrengen.. Jammergenoeg ben ik er voorlopig klaar mee..

  Begrijp je?

 5.    804 XP
  jonas46's avatar

  @R*forever: ik snap wat je bedoelt,de verhalen met ezio vond ik ook de beste. ik had tijdens het spelen van AC3 ook steeds het gevoel iets te missen, ik dacht steeds waar is de assassins creed gameplay die we gewend zijn. ik wachtte doorheen de game steeds met de gedachte dat de ac gameplay nog wel zou komen naarmate het verhaal vordert. maar helaas niet meer gezien. en de overdreven lange intro met haytham kenway was mij ook te veel.

  maar toch wordt Assassin’s Creed 4 voor mij een first-day buy hoor. als ac fan wil ik gewoon ervaren of ac4 terug de oude roots opneemt, en de nieuwe gameplay zonder laadtijden en enorme spelwereld maken de game waarschijnlijk top!

 6.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  De laatst 2 delen waren minder leuk om te spelen, vooral het verdedigen en overnemen van bepaalde stadsdelen/gebouwen vond ik totaal niks aan. De game-play van de AC games vind ik ronduit slecht, bv schieten vind ik een totale ramp.

 7.    5440 XP
  7th-son's avatar

  sorry dat ik het zeg, maar die multiplayer ziet er wel saai uit
  en waarom blijven mensen gewoon stilstaan als je vlak naast hun iemands keel doorsnijd?
  singleplayer lijkt me wel lachen daarentegen

 8.    1812 XP
  R*forever's avatar

  @7th-son:

  Zo onopvallend mogelijk … Ignento

 9.    631 XP
  NuckChorris.. ^_^'s avatar

  Aha. More of the same. Great work there Ubi. ^_^ De MP word steeds slechter imo.

  Ik hoop dat de SP van AC: IV weer is echt goed word. Anders dan koop ik em pas als ie 30 euro is.

 10.    5440 XP
  7th-son's avatar

  @R*forever: dan moet je het vooral vlak naast iemand gaan doen ja haha

 11.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  De MP van AC heeft me nog in geen enkele game aangesproken, ziet er ook deze keer weer hetzelfde uit. De single is waar ik het voor doe.