Aveline was het hoofdpersonage in Assassin’s Creed III: Liberation op de PlayStation Vita en na de aankondiging van Assassin’s Creed IV: Black Flag ontstond al snel de vraag of zij zou terugkeren in het verhaal. Ubisoft heeft destijds aangegeven dat dit inderdaad het geval zou zijn en middels een blogpost hebben ze nu meer details hieromtrent vrijgegeven.

Aveline zal terugkeren in de nieuwe Assassin’s Creed en dan alleen op de PlayStation 3 en PlayStation 4 in drie exclusieve missies. Het betreft hier dus exclusieve content en we krijgen te maken met een veel oudere Aveline. Ubisoft heeft voor deze content Jill Murray aangetrokken om het verhaal te schrijven, de schrijver die ook verantwoordelijk was voor het verhaal van de game op de PlayStation Vita.

Hoofdschrijver Darby McDevitt voegde nog wat uitleg aan dit nieuws toe en stelde dat het nieuwe ‘verhaal’ van Aveline niet direct gerelateerd is aan het einde van haar eigen game, want de Aveline missies vertellen eigenlijk een kort verhaal. Een andere vernieuwing is dat Abstergo anders is dan voorheen. Het is een hip en leuk bedrijf om voor te werken en je krijgt de toegang tot Aveline, omdat je collega’s werken aan het terughalen van genetische herinneringen van allerlei personen.

Hieronder twee nieuwe screenshots.