Dit najaar zal Batman: Arkham Origins gaan verschijnen en in tegenstelling tot de vorige Batman games zal dit derde deel ook een multiplayer krijgen. Warner Bros. heeft dit vandaag aangekondigd en gaf hierbij gelijk een aantal details en een trailer vrij.

De ontwikkeling van de multiplayer zal door Splash Damage verzorgd worden, de studio die eerder verantwoordelijk was voor games als Brink, Wolfenstein: Enemy Territory en meer.

Je zult in de multiplayer modus de rol aan kunnen nemen van Batman, Robin, The Joker, Bane en anderen. De verdeling is dat je met drie teams te maken krijgt. Je speelt of in het Batman team, samen met Robin, of je speelt met de The Joker thugs of Bane thugs. Deze ‘thug-teams’ bestaan in tegenstelling tot het Batman team uit drie spelers.

Het doel is om het andere team uit te schakelen en bepaalde punten te controleren. Terwijl de twee teams van drie spelers dat doen zal het Batman team de andere teams moeten zien te intimideren om ervoor te zorgen dat ze hun acties stoppen.

Dat klinkt alvast interessant en voor een uitgebreidere toelichting op deze modus kun je op het PlayStation Blog terecht. Hieronder de aankondigingstrailer van de multiplayer modus.