Eind vorig jaar kwam Fireaxis Games met XCOM: Enemey Unknown wat een zeer geslaagde reboot voor de serie was. Het origineel verscheen nog op de eerste PlayStation in 1995. Wij waren zeer te spreken over de nieuwe versie, zoals je kon lezen in onze review. Laatst heb ik het zelf tot een goed einde gebracht en zo de wereld gered en dit smaakt naar meer.

Gelukkig komt 2K Games al vrij snel met The Bureau: XCOM Declassified, maar dit is een third-person shooter met strategie elementen in plaats van een rasechte strategie game. Het lijkt echter dat er naast de aankomende game ook een sequel van XCOM: Enemy Unknown aan zit te komen of een uitbreiding daarvoor. In de database van Steam en op de Zuid-Koreaanse rating board is namelijk de naam XCOM: Enemy Within opgedoken.

Volgens de rating board van Zuid-Korea gaat het om een game die moet verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PS3. Ik hou mijn vingers alvast gekruist, want heb mij ontzettend vermaakt met XCOM: Enemy Unknown. De game is overigens tijdelijk gratis via PlayStation Plus.