In de voorgaande inFAMOUS delen stond het gebruik van stroom centraal, maar voor inFAMOUS: Second Son slaat Sucker Punch een nieuwe weg in. Rook is het nieuwe stroom in de game, maar voordat voor ze hiertoe zijn gekomen hebben ze veel verschillende ideeën moeten bekijken. Dit liep uiteen van de controle over vogels tot het gebruik van krachten over auto’s.

Uiteindelijk hebben ze voor rook gekozen, aangezien dat net zoals stroom iets is dat midden in ons spectrum te vinden is. Het is niet vertrouwd en ook niet te abstract. Een elementaire kracht, modern en urban en gaandeweg kwamen ze tot de kracht rook die het uiteindelijk gemaakt heeft tot de daadwerkelijke game. Bijkomstigheid is dat het niet veel voorkomt in games.

Nieuwe uitdagingen zijn hierdoor ontstaan, want hoe pas je rook precies als wapen toe in je game? Een ander punt is dat hier ook een hoop technische zaken bij kwamen kijken en uiteindelijk is het allemaal gelukt met een fantastisch resultaat. Een uitgebreide kijk achter de schermen krijg je door de bovenstaande video te bekijken waar men meer op dit gegeven ingaat.