http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51faab421ac04.jpg

Het leek al een enorm slecht idee, een game als Wolfenstein: The New Order uitbrengen vlak voor al het next-gen geweld en de talloze eindejaars toppers. Games als Battlefield 4, Call of Duty: Ghosts en Killzone: Shadow Fall zijn niet de minste namen en de kans was groot dat Wolfenstein: The New Order dan ook snel vergeten was met een release van dit jaar. Gelukkig, alhoewel dat natuurlijk te relativeren valt, is de game dan ook uitgesteld.

Bethesda brengt de game nu pas in 2014 uit, hiermee is de originele release window van Q3 2013 van de baan. Een precieze datum of kwartaal is niet genoemd, de game staat gewoon op het jaartal 2014. Eén van de redenen die men gaf was de moeilijke opgave van het ontwikkelen voor twee generaties aan consoles. Mogelijk dat ze dus de huidige generatie over zullen slaan in 2014, maar dit is natuurlijk nog slechts speculatie.

Het is goed om te zien dat men alsnog besloten heeft meer tijd te besteden aan het product in plaats van een mindere game op de markt te brengen dit jaar. De kans is groot dat het ook een flinke uitstel is van minimaal een half jaar, als we de statement zo lezen.

“Working on next-gen and current gen definitely has an impact, you’re developing for two different things,” Hines said. “The fact that the next-gen stuff is still moving is also definitely a factor. But the most important thing was definitely just looking where it was at, what they needed to polish. Because it’s just not trying to be a shooter, because it’s trying to be a shooter that also has driving elements, story elements, narrative, stealth sections — each one of those has to be excellent. It’s not just like we’re making a shooter, where if the shooting is good, then all 16 hours of the game will be good because it’s all we’re doing.

“MachineGames has been working on this game for a while,” Hines said. “You don’t want to waste all that time and effort for the sake of a couple of months, if a couple of months could make all of the difference in the world.”