Begin dit jaar konden we eindelijk aan de slag met de nieuwe Tomb Raider. De reboot van de serie door Crystal Dynamics bleek zeer geslaagd; het spel kreeg over het algemeen zeer lovende kritieken, zowel onder de recensenten als van de gamers zelf. Het kan dan ook niet anders of de uitgever Square Enix moest wel een tweede deel in deze nieuwe serie met Lara Croft aankondigen en dat is nu ook daadwerkelijk gebeurd.

Tijdens de Comic-Con had Gail Simone nog bekendgemaakt het schrijven van een stripverhaal over de avonturen van Lara in Tomb Raider op zich te hebben genomen. Deze in 2014 te verschijnen strip moet kort na het einde van de eerste game beginnen en moet leiden tot een punt waarop het verhaal in een tweede Tomb Raider game verder zal gaan.

Vervolgens kon de daadwerkelijke bevestiging omtrent een tweede deel in de franchise niet lang meer op zich laten wachten en dit is dan nu ook bevestigd door de CEO van Square Enix, Phil Rogers. Dit kon hij bekendmaken via een open brief aangaande de huidige reorganisatie binnen Square Enix.

“I am also excited to reveal that we are well into development on a next-generation Tomb Raider sequel–something you may have heard about recently,”

De game is bevestigd voor de next-gen consoles, maar de current-gen consoles zijn niet genoemd, net als een mogelijk releasedatum, dus wat dat betreft heerst daarover op dit moment nog onduidelijkheid. Zodra hier meer bekend over wordt gemaakt, kunnen jullie dit natuurlijk hier lezen.