Sony’s kwartaalcijfers van het eerste kwartaal in het financiële jaar 2014 werden gisteren bekendgemaakt bij een aandeelhouders vergadering. Op basis daarvan konden we jullie melden dat de PlayStation 3 in het eerste kwartaal 1.1 miljoen keer is verkocht. De PlayStation Portable en PlayStation Vita zijn beiden goed geweest voor 600.000 exemplaren (in totaal).

Helaas maakte Sony geen totale aantallen bekend per platform en dat is jammer. Voornamelijk omdat wij evenals een hoop anderen erg geïnteresseerd zijn in de specifieke verkoopcijfers van de PlayStation Vita. Sony zal vroeg of laat wel weer wat bekend maken, maar tot die tijd is het een beetje gissen.

Na afloop van een dergelijke vergadering is er altijd ruimte voor een vraag antwoord sessie en het transcript hiervan is inmiddels online verschenen. Hierin zien we een interessante uitspraak van een executive van Sony terug die in een antwoord op en vraag aangeeft dat het niet echt goed gaat met de PlayStation Vita.

Hieronder hetgeen de onbekende executive aangaf.

“As you might know very well and would not need an explanation, but compared to the same period the previous year, PS3 number declined and software business increased. And PSP continues the decline. And PS Vita, as you know, are not performing that well. And PS2 ceased to exist.”

Met het oog op een groeiende indie markt en de paar grote titels die dit najaar gaan verschijnen evenals een mogelijk aanstaande prijsverlaging, is de kans best aanwezig dat de verkopen dit najaar gaan toenemen.