Whore of the Orient is één van de eerste next-gen games die ooit werd aangekondigd en deze wordt gemaakt door de mensen die ook verantwoordelijk waren voor LA Noire. Hoe het nu precies met de ontwikkeling staat is niet bekend, aangezien de uitgever – Warner Bros. – de game had opgepikt en eind 2012 weer had laten vallen.

De Australische overheid heeft een bedrag van $200.000 in het project geïnvesteerd nadat er diverse mensen uit het ontwikkelteam werden ontslagen om de ontwikkeling toch nog enigszins te stimuleren, maar vooralsnog wordt nog steeds aangenomen dat de ontwikkelaar (Kennedy Miller Mitchell) op zoek is naar een nieuwe uitgever.

Goed, echt vlot gaat het niet met de ontwikkeling en hoewel het vrij stil is geweest is vandaag plots de eerste gameplay verschenen. Via een betrouwbare bron heeft Videogamer.com de eerste gameplay beelden toegestuurd gekregen en deze tonen enigszins wat de game is. Je ziet hierboven in de korte video het hoofdpersonage, de combat, schietgevechten en de stad waar het zich afspeelt.

Zodra we weer wat vernemen lees je het hier.