Het nieuwste deel in de immens populaire Call of Duty reeks zit eraan te komen en zal indruk proberen te maken met speelbare honden en vissen die zowaar uit de weg zullen zwemmen wanneer je in hun buurt komt. Grapje natuurlijk, Call of Duty: Ghosts zal vast de succesformule verderzetten met een spectaculaire singleplayer en een multiplayer die evenveel voor- als tegenstanders kent.

De game zal naar alle waarschijnlijkheid ook een coöp modus met zich meebrengen. Modern Warfare 2 en 3 – de laatste COD episodes die Infinity Ward voor zijn rekening nam – telden namelijk telkens een hele resem Spec Ops missies, die je online of met een vriend naast je op de bank tot een goed einde moest zien te brengen. We vermoeden dus dat dit terugkeert, maar dan wel onder een andere naam.

Die naam zou best wel eens ‘squads’ willen zijn, al zou dit uiteraard ook naar een nieuw onderdeel van de online multiplayer kunnen verwijzen. Dat het deel uitmaakt van Call of Duty: Ghosts staat in ieder geval vast. Producer Mark Rubin teasde namelijk met behulp van een kort filmpje een menuscherm dat aangevoerd wordt door de titel ‘squads’ en verder nog ‘online play’ en ‘options’ tentoonspreidt.

Waar dit precies op slaat? We hebben er vooralsnog het raden naar, al gokken we dus op een coöperatieve spelmodus. Hieronder een directe link naar de video en laat ons zeker even weten wat jullie denken.

First video from new phone. on Twitpic