Prey 2 was tot anderhalf jaar terug in ontwikkeling bij Human Head Studios totdat Bethesda besloot de ontwikkeling van de game bij die studio te stoppen. De game was niet helemaal wat Bethesda wilde en sindsdien is het behoorlijk stil rondom deze game.

De laatste tijd gingen er wat geruchten rond dat Arkane Studios (Dishonored) de ontwikkeling op zich had genomen, maar tijdens QuakeCon 2013 heeft Pete Hines van Bethesda aangegeven dat dit niet waar is. Wel kon hij hier aan toevoegen dat de game niet is geannuleerd.

Hoe het er nu voor staat met de game en wie de ontwikkeling op zich heeft genomen is niet bekend. Wel zijn er een hoop screenshots gelekt en deze kun je hieronder bekijken. Het betreft hier screenshots van – zo lijkt het althans – één van de laatste builds van de game. Het oogt namelijk exact zoals hetgeen we twee jaar geleden nog op de E3 hebben kunnen bekijken.

Of het onderstaande uiteindelijk ook de stijl gaat zijn van de game is even afwachten, aangezien een andere ontwikkelaar de ontwikkeling op zich heeft genomen en Bethesda in de eerste instantie niet tevreden was over welke richting de game op ging.