Elk nieuw deel in de Assassin’s Creed franchise verkoopt beter dan de vorige dus Ubisoft zou gek zijn als ze hier niet mee door zouden gaan. Omwille van die reden verschijnt er jaarlijks een nieuw deel en eind dit jaar is het de beurt aan Assassin’s Creed IV: Black Flag. In feite kan Ubisoft hier nog een lange tijd mee doorgaan, maar het blijkt dat het einde van de franchise al min of meer bekend en geschreven is.

In een gesprek met Eurogamer vertelde game director Ashraf Ismail dat er een overkoepelend verhaal is en dat elke game zo zijn eigen plek hierbinnen heeft. Ze weten waar het einde ongeveer is en wat het einde gaat zijn, maar er is wel ruimte in het totale plan voor verandering. Dat is in navolging van het gegeven dat Ubisoft CEO Yves Guillemot elk jaar een nieuw deel wil.

Ook de fans spelen een belangrijke rol, want waar de franchise heen gaat qua setting is afhankelijk van hun en ook hier passen ze zich op aan dus er is voldoende flexibiliteit.

“The brand team that sits on top and is filled with writers and designers concerned with the series’ overall arc. So there is an overall arc, and each iteration has its place inside this,”

“We have an idea of where the end is, what the end is.”

“Depending on the setting, depending on what fans want, we’ve given ourselves room to fit more in this arc. But there is an end,”