Downloads en installaties op de PS4 worden gebaseerd op basis van het gedrag van de gebruikers


De PlayStation 4 bevat de mogelijkheid om met een game te gaan spelen terwijl deze nog aan het downloaden of installeren is. Dit scheelt behoorlijk wat tijd en in een interview met The Guardian heeft Scott Kirkland van Evolution Studios bekendgemaakt dat de manier waarop de download of installatie verloopt te baseren is op het gedrag van de gebruikers.

Als een bepaalde track in Driveclub bijvoorbeeld erg populair is, dan zal de downloadvolgorde dynamisch aangepast worden, zodat die content als eerste gedownload wordt. Een soortgelijke manier is eventueel ook toe te passen op de manier van installeren vanaf een Blu-ray disc. Daarnaast zul je zelf ook prioriteiten kunnen instellen bij downloads.

“If we recognise that a majority of people take a particular path through the game that we didn’t anticipate, we could dynamically modify the default order that the digital version of the game gets pulled down in – and actually, that same technique could apply to how the data is pulled off the Blu-ray as well.

“We can continue to make the experience better for the player.”

 1. Anoniem -   
  Markobus's avatar

  Super handig!!! Alleen Mischien wel een nadeel dat ze je PS4 vol gooien met demo’s en alles die je uiteindelijk niet speelt.

 2.    2783 XP
  jimke1's avatar

  dit is heel mooi, ga zo verder Sony

 3.    1289 XP
  Scrappy-_-coco0's avatar

  Dat spelen terwijl ie aan het downloaden is heb ik toch niet nodig aangezien ik het in 5 mins gedownload heb.

 4. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @Scrappy-_-coco0:

  Ik op m’n Xbox ook, die gek genoeg naast m’n PS3 staat die er drie kwartier over doet een game te downloaden van 700 MB.

  Ik hoop toch echt dat de PS4-servers een stuk sneller zijn want ik irriteer me nu al 5 jaar wanneer ik een game of patch aan het downloaden ben. Ik moest eens een patch downloaden voor Bad Company 2 van meer dan 2GB.. Duurde 4,5 uur! En laat duidelijk zijn dat dit niet kan liggen aan mijn internetsnelheid wanneer ik nooit gezeik heb met m’n X360 bij het downloaden. Ook met mijn laptop download ik films met ongeveer 8MB/sec. dus ik weet zeker dat het aan de PS3 ligt of mijn instellingen!

 5. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Valt natuurlijk wel de kanttekening bij te plaatsen dat ik op de Xbox betaal voor de servers en op de PS3 niet.. Juist daarom verwacht ik dat dit op de PS4 geen probleem meer zal zijn.

 6.    1289 XP
  Scrappy-_-coco0's avatar

  @Naam…: mmh! Waarom maak je trouwens geen account aan? Ik zie best vaak comments van jou staan maar altijd anoniem.

 7.    417 XP
  HellFalcoN-'s avatar

  @Naam…:
  zal wel aan jouw PS3 liggen want bij mij heeft BFBC2 echt geen 4,5 uur geduurd zelfs nog geen uur. misschien dat je hem downloade terwijl die net uitwas? en misschien waren ze wel bezig met PSN. maja zo zijn er wel meer redenen te bedenken

 8.    1034 XP
  mickvl's avatar

  Haha, bijvoorbeeld met Call of Duty alleen Nuketown downloaden zodat je lekker veel XP krijgt 😉

 9.    1060 XP
  nis156's avatar

  Knap gedaan hoor 😀

 10. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @Naam…: Ik heb toch zeker wel een stuk slechter internet dan 8MB per sec maar een patch of game van 3GB duurt bij mij iets onder een uur op ps3 …

 11.    816 XP
  Josthemaster's avatar

  Kan handig zijn,weer een reden dat de PS4 een meerwaarde heb om te kopen.

 12. Anoniem -   
  84.192.212.xxx's avatar

  lol ik heb goedkoopste internet abonnement .duurt 5m tot max 20m van toen ik ps3 fat en nu ps3 slim heb .. ligt wel aan u internet .. mss zit je alltijd op een drukke lijn dan moet je u internet poort verandere uw provider weet welke best is en minste druk..dus dikke zever ps3 langzaam is met downloaden

 13.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  netjes

 14.    66 XP
  Gajes859's avatar

  Da’s nou het laatste wat me boeit, maar ja, als anderen er iets aan hebben …

 15.    1121 XP
  digitalj8's avatar

  Awesome!! 🙂

 16.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  @Scrappy-_-coco0:
  Iedere anonieme mobiele gebruiker heet automatisch “naam…”, dus vandaar dat je hem overal ziet 😛

 17.    1289 XP
  Scrappy-_-coco0's avatar

  @da_teamkilla: Lol nu voel ik me best wel dom =)