Assassin’s Creed IV: Black Flag is qua speelwereld aanzienlijk anders dan de voorgaande delen en dat komt vooral door het feit dat de game zich voor zeker 40% op zee afspeelt. Je hebt een groot gedeelte van het Caribische gebied tot je beschikking en om van de ene uithoek naar de andere te varen ben je wel even bezig.

Ashraf Ismail, game director, wilde niet exact vertellen hoe groot de map was toen Eurogamer hier naar vroeg. De voornaamste reden hiervoor is dat het wat oneerlijk zou zijn omdat er nogal veel water in de Caribbean te vinden is, maar wat hij wel kon vertellen is dat het de grootste game is die ze tot dusver hebben gemaakt.

Om de zee die je kunt bevaren te doorkruisen zul je rond een half uur bezig zijn en dat is nogal wat. Het gebied is dusdanig groot dat het ontwikkelteam eigenlijk hoopt dat je verdwaalt in de speelwereld. Nou, dat belooft wat!

“We don’t talk about it in terms of size, that would be a little bit unfair – there is a lot of ocean in the Caribbean. But it is the biggest game we’ve ever made,”

“The story and narrative itself will last 15-20 hours, but we’re hoping that people got lost in the Caribbean world, in the toybox we’ve created.”

“It will take – [to sail] across the whole game world – maybe half an hour.”