Ubisoft geeft verduidelijking over Assassin´s Creed en de PS Vita

Assassin´s Creed III: Liberation van Ubisoft Sofia verscheen eind vorig jaar voor de PlayStation Vita en was een prima titel zoals je kunt lezen in onze review. Eindelijk een grote game voor de handheld toen, maar dit jaar hoeven we geen Assassin´s Creed te verwachten voor de handheld. Waarom? Ze hebben het te druk met Assassin´s Creed IV: Black Flag bij Ubisoft.

Ashraf Ismail van Ubisoft vertelde tegenover Eurogamer dat Assassin´s Creed III: Liberation het erg goed heeft gedaan (waar ze trots op zijn), maar desondanks ligt de focus van Ubisoft Sofia nu op een bepaald onderdeel in Assassin´s Creed IV: Black Flag.

“Liberation actually did very well – we’re very proud of it. From a resource standpoint, the team that worked on Liberation is actually working with us on AC4. They’re developing a specific part of the game for us.”

Hij vervolgde dat de teams die werken aan de nieuwe Assassin´s Creed en Watch_Dogs ontzettend groot zijn en daarbij heb je Tom Clancy´s: The Divsion en The Crew ook nog. Het lijkt er volgens ons op dat Ubisoft momenteel alle teams nodig heeft om hun games succesvol af te ronden.

De volgende generatie lijkt voorlopig voorrang te krijgen, maar we hopen wel dat we in de toekomst toch nog wat van Ubisoft op de Vita gaan zien, want wellicht hebben de verkoopcijfers nu al veel invloed gehad. We gaan het zien.

 1. crew Redacteur -    2180 XP
  aarjen116's avatar

  Jammer jammer jammer. Ik ben wel weer toe aan een nieuwe AC voor de Vita. Nouja, afwachten dus.

 2.    542 XP
  Gobo92's avatar

  Dat is erg jammer maar mischien ook een plus puntje nu stoppen ze al hun werk in de game op de ps3/ps4 en als je ps4 versie hebt kan je via remote play ook op de vita spelen alleen dan wel thuis en niet in de bus ofzo dat is wel jammer

 3.    530 XP
  Wintermute's avatar

  Ik had liever dat Aveline weer in een portable avontuur op de Vita kwam, ipv haar in IV te proppen.
  Zal ook wel dat “specific” gedeelte zijn waar dat team van Liberation aan werkt.

 4.    117 XP
  GTA5owns's avatar

  Ik vond AC Liberation niet bepaald een topper

 5.    531 XP
  monsternon's avatar

  Vind ac voor de vita veel leuker dan op console.

 6.    9 XP
  GamerDUT's avatar

  Waarom wordt “very well” vertaald als redelijk?

 7.    122 XP
  AlienStorm72's avatar

  @GamerDUT: In het originele artikel (zie link) staat ook: “Sales were fairly decent.” De ingekorte vertaling klinkt zo inderdaad negatiever dan nodig.

 8. crew Redacteur -    1916 XP
  Faunus's avatar

  @GamerDUT: Daar heb je een punt. Ik pas het even aan. Bedankt.

 9. Anoniem -   
  Tod Shipler's avatar

  thanks you have got a nice blog