http://youtu.be/Ax0sEb4ykdk

Tijdens de lancering van de PlayStation 4 later dit jaar zullen er een aantal free-to-play titels gelijk beschikbaar zijn waar je overigens geen PlayStation Plus voor nodig zal hebben. Dit zijn DC Universe Online, Warframe, Planetside 2 en Blacklight: Retribution. Machinima had recent een livestream via YouTube van die laatstgenoemde en deze kun je hierboven terugzien.

Jared Gerritzen (geen Nederlander) van Zombie Studios praat tijdens de livestream over de game en doet wat interessante uitspraken. Zo is hij erg enthousiast over de samenwerking met Sony die de studio erg steunt bij de ontwikkeling van de game. Ook zegt Gerritzen dat ze de game op de PS4 op de ultra high settings van de PC versie konden zetten, waarbij men maar minimale optimalisaties moest doen voor een optimale ervaring.

Voor de game heb je dus geen PlayStation Plus nodig, maar Gerritzen gaf wel aan dat men met Sony in gesprek is om (betaalde) in-game items voor de game te maken, zoals camouflages. Items die niet van invloed zijn op de gameplay. Zombie Studios is verder erg te spreken over de DualShock 4, zoals je kunt zien in de video. De touchpad wordt ook gebruikt in de game, want zo kun je taunts doen door je vinger er overheen te halen.

Met dank aan Patr!ck voor het melden.