Ook dit najaar zal het weer zover zijn. Waar binnen het sport-genre FIFA en PES de degens met elkaar kruisen zal het binnen het shooter-genre voornamelijk gaan tussen Call of Duty: Ghosts en Battlefield 4. Dat een nieuwsbericht over een nieuwe Call of Duty nog steeds veel reacties losmaakt, blijkt bijvoorbeeld wel uit de nakende bekendmaking van de multiplayer op 14 augustus zoals je onlangs hier kon lezen.

Echter kan een manier om aandacht voor een game te genereren en daarbij de gunst van de consument te winnen ook zijn dat een ontwikkelaar zich in een interview negatief uitlaat richting de concurrent. Daar wil Mark Rubin, executive producer van Call of Duty: Ghosts, echter niks van weten.

Sterker nog, in een interview wat hij had met Gamesindustry laat hij weten dat hij zeer enthousiast is over de ontwikkeling van Battlefield 4 en het werk wat de heren van DICE daarbij verrichten. Dat bleek onder andere uit de volgende citaten die uit het interview naar voren kwamen:

“Oh, did you see that stuff they’re doing? That’s so cool!’ We could do something that’s like this and that and we get excited about seeing that kind of stuff. So from a developer’s side, it definitely pushes us [to do better]”

“Oh, those guys are doing awesome stuff. Let’s jack up our game.’ But not like two opposing teams. Rather, like the same team pushing in the same direction,”

“I think that the intellectual realization is we want everyone to be successful because if gaming is successful then we’re all successful.”

Duidelijk is dus dat Rubin in ieder geval veel respect heeft voor DICE. Wellicht zal hij zich ook wagen aan Battlefield 4 wanneer beide shooters dit najaar uitkomen. Het lijkt ons op de redactie in ieder geval een gezonde manier van concurrentie en uiteraard zijn wij ook benieuwd naar de (beargumenteerde) mening van de keuze die jullie maken om één van de twee (of juist allebei) titels in de herfst in huis te halen!