Gisteren verscheen firmware 2.60 en deze bracht een aantal nieuwe features met zich mee. Meer daarover kun je lezen in onze eerdere berichtgeving, want in dit bericht gaat het over een ‘geheime’ feature. Zoals gewoonlijk maakt Sony niet altijd alles bekend van welke veranderingen er met een update meekomen en dat is ook deze keer weer het geval.

Sinds de nieuwe firmware update is het mogelijk om trophylijsten te verbergen op je publieke profiel. Dit is momenteel enkel op de PlayStation Vita mogelijk en hetgeen je hiervoor moet doen is de Trophy applicatie openen op de handheld. Vervolgens switch je naar de PSN kolom, druk op een game en dan rechtsbeneden op privacy instellingen en hier kun je een weergave uitschakelen.

Is de betreffende trophylijst van de game die je hebt geselecteerd dan permanent verdwenen? Nee, ze zijn na het ‘uitschakelen’ niet op je publieke profiel zichtbaar, maar tellen wel mee in je totale trophy aantal dat wordt weergegeven op de PlayStation platformen en officiële PlayStation website. Dit laatste werkt overigens niet via trophy tracking websites van derde partijen.