Eerder vandaag kon je al lezen dat er een mogelijke GOTY editie van Dishonored is ontdekt en nu is er een interview gepubliceerd met Pete Hines, Vice President bij Bethesda van de PR en marketing afdeling, waarin hij spreekt over de visie van Bethesda op de markt en hun eigen benadering hiertoe.

Dit interview vond plaats tijdens de afgelopen QuakeCon en Hines legt hierin uit dat het Bethesda er niet om te doen is om elk jaar 20 tot 30 titels te publiceren waardoor er momenteel ook geen sprake van is dat er extra studio’s die moeten worden aangekocht om meer mankracht te verkrijgen.

Het is voor Bethesda veel belangrijker dat de titels die in ontwikkeling zijn de volledige aandacht krijgen die nodig is om een kwalitatief goede game af te leveren, ook al zou het betekenen dat Bethesda daardoor maar 1, 2 of 3 games per jaar kan uitbrengen, zo blijkt wel uit enkele citaten uit het interview.

“We know for sure that we don’t want to be a publisher that is publishing 20 to 30 games a year, that’s not who we are.”

“We’re more about fewer premium titles and putting our full attention behind those,” Hines continued, “and if it’s one a year, or two a year, or three a year or four a year, what’s most important is backing the best bets, putting our full support behind those and making them great. And then, do it again.”

Dit is iets wat wij op de redactie erg toejuichen! Als je dan eindelijk de game in je console kan steken waar je al zo lang op wachtte, dan wil je bijvoorbeeld ook geen haperingen in de framerate tegenkomen of te maken krijgen met gameplay elementen die niet goed zijn uitgewerkt. Vermoedelijk zal dit dan ook de reden zijn dat Wolfenstein: The New Order is uitgesteld naar het volgende jaar, waarbij Hines eerder ook al bekend maakte dat een titel als Prey 2 eerst aan de door Bethesda gestelde kwaliteitseisen moet voldoen alvorens men met meer informatie over deze game naar buiten zal komen.