Tijdens de E3 afgelopen juni werd de PlayStation 4 dan echt onthuld samen met de prijs, maar een releasedatum bleef uit. Hoewel de definitieve datum nog niet bekend is en vooralsnog op eind 2013 staat gaan de pre-orders als een speer. Zo moest Bol.com al mededelen bij de productinformatie dat als je de PS4 nu besteld dat je geen garantie hebt van de console op de dag van lancering.

Nu komen er meer berichten naar buiten over ditzelfde onderwerp. Zo is ook in Groot-Brittannië niet meer de garantie dat je de console op launchday kan ophalen als je hem na 6 augustus (eergisteren) in de pre-order hebt gezet. De Britse retailers Amazon en Shopto hebben bij hun productinformatie al een waarschuwing geplaatst. Hieronder staat die van de eerstgenoemde.

“Please note – due to high demand, orders placed for the PlayStation 4 console from 6th August may be received after release date. We will ship orders as soon as we receive sufficient inventory.”

Het is nog onbekend of de PlayStation 4 al in productie is gegaan, maar het lijkt erop dat Sony het goed wil aanpakken en consumenten niet wil teleurstellen. Dus stel dat je nu (nog) de console moet bestellen, dan weet je alvast dat je wellicht moet wachten.