http://www.psx-sense.nl/images/file/img_520529561caa1.jpg

Eerder vandaag ontvingen we al een persbericht over het feit dat de PS4 volledig uitverkocht zou zijn bij Game Mania. Uiteraard betekent dit alleen niet dat dit voor elke winkelketen geldt. Het geeft alleen wel aan dat het belangrijk is dat als je nu nog een PS4 voorbesteld, je dit doet bij de wat kleinere retailers. Denk bijvoorbeeld aan een Bart Smit, Intertoys of andere kleine zaken vlakbij jou in de buurt.

De PS4 is namelijk als zoete broodjes over de toonbank aan het gaan, zo blijkt ook uit reacties van Nedgame en Game Mania tegenover Gamer.nl. Zij melden namelijk dat bij Game Mania in verhouding de PS4 ruim drie keer zoveel is voorbesteld als de Xbox One, dit is een gemiddelde genomen vanaf alle filialen van de winkelketen.

Nedgame maakt het nog bonter en meldt dat het daar zelfs ruim vier keer zoveel is voor de PS4 in tegenstelling tot de Xbox One. Dit zijn geen minne cijfers en ze liegen er ook absoluut niet om. De conclusie dat in Nederland de PS4 sowieso gaat knallen is wel duidelijk, de Xbox One daarentegen blijft ver achter als we deze cijfers zo bekijken.

De verhouding van voorbestelde PlayStation 4’s tegenover Xbox One’s is bij Nedgame 4 tegen 1. “De Xbox One heeft veel in te halen na het debacle van de afgelopen E3”, zo reageert Nedgame. In totaal zijn er in Nederland elf Nedgame-filialen.

Uiteraard kan er nog een hoop gebeuren in de toekomst, maar tot nu toe zijn de berichten over de PS4 niets anders dan positief. Het zou ook betekenen dat het weer de eerste nieuwe gamesysteem sinds tijden is die goed verkoopt. Zowel de recent uitgekomen WiiU als de PS Vita hebben namelijk nog altijd moeite als relatief nieuwe gamesystemen.