Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat er een absurd dure Special Edition beschikbaar is van Saints Row IV. Deze editie, de Wad Wad Edition, kost maar liefst 1 miljoen dollar. Goed, dat is een idioot hoog bedrag, maar je krijgt er wel een fors aantal hele toffe dingen bij. Hieronder valt een ruimtereis, een nieuwe auto (Toyota Prius), een Lamborghini Gallardo die je kunt gebruiken om naar clubs te rijden en meer.

Als je toevallig zoveel geld hebt liggen, dan kun je het misschien overwegen, maar als we naar het recente verleden kijken zien we dat Koch Media niet de eerste is die met een eigenlijk belachelijke Special Edition op de proppen kwam. Niet zo gek lang geleden deed Codemasters min of meer hetzelfde met GRID 2. Of eigenlijk, ze waren als eerste en het was toen vooral de vraag wie in hun voetsporen zou treden en dit is Koch Media dus blijkbaar.

In de eerste instantie is een dergelijke editie van een game best grappig. Je koopt de game voor een forse prijs, maar krijgt hier dan ook gelijk een forse hoeveelheid absurde zaken bij of in het geval van GRID 2 vrij subtiel, een exclusieve auto. Maar de vraag is een beetje of dit soort edities wel gaan verkopen. Het is vroeg om hier direct een conclusie te trekken, maar de eerste tekenen zijn een beetje tegenvallend.

Dit is op basis van de GRID 2 BAC Mono Edition die £125,000 kost. Hierbij krijg je de game GRID 2 en de auto die op de bovenstaande afbeelding te zien is inclusief bijpassende gear in de vorm van kledij. Naar aanleiding van de Wad Wad Edition heeft Videogamer.com contact met Codemasters gezocht om te vragen of die BAC Mono Edition al verkocht is. Codemasters meldde dat de editie nog steeds te koop staat.

De editie is al sinds eind mei te koop en nu twee maanden later is de editie nog steeds beschikbaar. Het is dan ook de vraag of de Wad Wad Edition van Saints Row IV ooit een koper gaat vinden. Wel is het hek van de dam en bestaat er een goede kans dat er in de nabije toekomst nog veel meer idioot geprijsde Special Editions gaan volgen. Op zich was het best grappig met GRID 2 en Saints Row IV, maar is het nu genoeg geweest? Laat het ons weten.