Michael Pachter kennen we inmiddels allemaal. De analist die geregeld met flinke uitspraken komt die voor een forse discussie kunnen zorgen. We hebben hem een tijd niet gehoord, maar in de laatste episode van Pach-Attack liet hij zich uit over de PlayStation Vita en helaas niet in positieve zin. Hij stelt namelijk dat de PlayStation Vita dood is.

Hij vindt het een fantastisch apparaat, maar wegens het gebrek aan goede software en meer zorgt het ervoor dat niemand het echt nodig acht om er één aan te schaffen. Ook features als (PS4) Remote-play zullen volgens hem geen groot effect veroorzaken in de verkopen. Kortom, het is einde oefening volgens Pachter.

“I think if they made the PS Vita in different colors it wouldn’t sell more. The only thing that’s going to sell more Vitas or compelling software. God, I shudder to tell you how many units of Vita were sold this month, but the answer is ‘not very many’. The Vita is dead, it’s over. It’s a really great device that nobody thinks they need so no one’s buying it – it is really slick, if you get one you will like it.”

In sommige opzichten heeft hij gelijk, maar aan de andere kant is Sony wel volop bezig met indie ontwikkelaars en die zorgen juist voor goede games en met een forse bibliotheek aan goede indie games en een prijsverlaging (Gamescom misschien?) zou het zomaar kunnen zijn dat het platform meer gaat aantrekken.

Jammer is vooral dat Sony niet concreet is over de verkoopcijfers waardoor het keer op keer een beetje gissen is met betrekking tot de daadwerkelijke status. Aan jullie de vraag of jullie het eens zijn met Pachter of juist niet? Zo niet, waarom niet?