De releasedatum van de PlayStation 4 is nog altijd giswerk en naar verwachting zal Sony de daadwerkelijke dag waarop de console uitkomt bekend gaan maken tijdens de persconferentie op de Gamescom volgende week. In de tussentijd gaan er continu geruchten rond over wat de releasedatum kan zijn en hoewel de verwachting op november valt kan het zomaar zijn dat de console op 21 oktober al gaat verschijnen.

Gebruiker Nealand Liquor op NeoGAF heeft een bericht geplaatst waarin hij stelt dat de console op 21 oktober zal gaan verschijnen. Dit heeft hij op basis van een intern releaseschema dat het ‘hoofdkantoor’ heeft rondgestuurd. Om zichzelf in te dekken noemt hij niet het bedrijf waar hij voor werkt, maar het gaat in ieder geval om een zeer grote elektronica retailer.

Aan het bericht dat hij op NeoGAF plaatste voegde hij toe dat als een releasedatum niet bekend is, dat er dan TBA (To Be Announced) bij staat. Als er wel een releasedatum aan iets gekoppeld wordt, dan betekent dat dit de definitieve datum is. Dit zou het betreffende hoofdkantoor pas aan een product toekennen zodra ze een officiΓ«le bevestiging hebben.

Goed, het betreft natuurlijk een gerucht en volgende week weten we het waarschijnlijk zeker, maar de informatie is in ieder geval betrouwbaar, want NeoGAF gebruiker ‘Nealand Liquor’ heeft op het forum de ‘Mod-verified’ status. Een dergelijke status betekent zoveel als dat deze persoon inderdaad over dergelijke informatie kan beschikken.

Met dank aan RAAFmaker.