Watch_Dogs staat bij veel gamers op het lijstje voor het najaar en daarbij is het ook één van de veelbelovende launchtitels voor de PS4. Met Aiden Pierce kun jij in Chicago erop los hacken, maar om de stad te verkennen heb je natuurlijk wel voertuigen nodig. Zo zijn er auto’s (meer dan 60 gelicenseerd), vrachtwagens, boten, motoren en jet-ski’s, maar kun je jezelf ook door de lucht vervoeren?

Nee, is het antwoord van senior producer Dominic Guay tegenover Examiner. Hij vertelde dat het onmogelijk is om te vliegen met luchtvaartuigen in Watch_Dogs. Iets wat dus wel een mogelijkheid leek door de helikopters die we in de verschenen gameplay voorbij zagen komen. Guay zei dat ze het niet hebben gedaan omdat het niet iets was wat bij de kern van de ervaring paste die men wilde neerzetten.

“Players will not fly aircrafts in WATCH_DOGS. We did not feel it was core to the experience we wanted to create.”

Uiteindelijk een beslissing die we kunnen begrijpen, maar toch wel een beetje jammer, want Chicago vanaf een grote hoogte is een gaaf gezicht (vooral bij nacht, weten we uit eigen ervaring). Wellicht zullen we wel missies zien waarin we hoog in een wolkenkrabber belanden. We gaan het allemaal meemaken wanneer de game daadwerkelijk verkrijgbaar is.