http://www.psx-sense.nl/images/file/img_520b8668a05a0.jpg

Normaal zullen we zulke geruchten niet al te serieus nemen, maar aangezien het van GameReactor komt nemen we hem toch maar even mee. Gamereactor meldt namelijk dat ze via een betrouwbare bron hebben vernomen dat de Xbox One uitgesteld is naar het eerste kwartaal van 2014. Het zou heel slecht uitkomen voor Microsoft als de console daadwerkelijk uitgesteld is, maar het is wel begrijpelijk.

Zo heeft Microsoft het hele DRM-gebeuren teruggedraaid, liepen de Xbox One games tijdens de E3 op PC’s en is onlangs ook de vereiste Kinect-regel teruggedraaid. Zo hoef je nu niet meer per se Kinect aangesloten te hebben, iets wat eerst wel vereist was. Zoveel veranderingen in je strategie kan voor vertraging zorgen.

Uiteraard is het nog maar een gerucht, maar mocht het waar zijn dan heeft de PS4 dit najaar vrij spel. De PS4 loopt al ver voor op de Xbox One wat betreft pre-orders, maar als de Xbox One nu ook nog uitgesteld wordt, zal het wel erg moeilijk worden voor Microsoft om terug te klimmen.

De mogelijkheid bestaat ook dat het uitstel voor een paar landen is, de release voor UK zou blijven staan volgens een redacteur van CVG. Microsoft heeft sowieso voor Japan al een release van begin 2014 in petto, voor de rest van Europa moet nog blijken.