http://www.psx-sense.nl/images/file/img_520b92f936ff1.jpg

Zonet kon je op PSX-Sense lezen over een gerucht dat de Xbox One mogelijk is uitgesteld in sommige delen van Europa. Dit gerucht krijgt nu een staartje, Belgische website 4Gamers meldt namelijk ook bevestiging te hebben van dit gerucht. GameReactor, die met het gerucht begon, is een Scandinavische organisatie met een grote positie. Het uitstel zou dan ook alleen gelden voor onder andere België, Nederland en enkele Scandinavische landen.

4Gamers meldt meer informatie te hebben en hun bron beweert dat het zou gaan om problemen met de vertaling van de Xbox One voor sommige landen in Europa. Als dit daadwerkelijk zo is dan zal dit enorme gevolgen hebben voor de PS4, die al ver voor staat wat betreft de voorbestellingen.

Ook wij hebben een bron gevraagd die in het verleden nogal wat dingen goed wist te voorspellen. Deze persoon werkt bij een retailer en volgens hem is hier het uitstel te sprake gekomen. Microsoft zou hier deze week zelf nog een uitspraak over doen, mogelijk gebeurd dit tijdens de Gamescom. De UK zou de Xbox One wel gewoon in november ontvangen evenals Duitsland, aldus onze bron.

Een andere bron wist te melden dat Microsoft sowieso eerst Oost-Europa overslaat, de Xbox One zou volgens hem in november uitkomen in de volgende landen: Verenigd Koninkrijk, Ierland, Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland.

Hou er rekenschap mee dat dit alles nog altijd een gerucht is totdat Microsoft het officieel via een persbericht heeft laten weten waar de Xbox One uit gaat komen in november.