http://www.psx-sense.nl/images/file/img_520bc27e8806c.jpg

We hadden eerder vanmiddag het gerucht van Gamereactor en vervolgens wisten onze bronnen ook te bevestigen dat de Xbox One is uitgesteld. Zoals zo vaak stellen onze bronnen niet teleur en Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat de Xbox One inderdaad uitgesteld is naar 2014 voor onder andere Nederland en België.

Niet alleen Nederland en België vissen naast het net ook Denemarken, Finland, Noorwegen, Rusland, Zweden en Zwitserland horen bij het clubje van 2014. Dit betekent dat Sony, die tot nu toe nog altijd een Europese release gepland heeft voor 2013, vrij spel heeft dit najaar. Ook het eerste kwartaal wist Microsoft zelfs nog niet te beloven, men zei enkel en alleen ‘2014’.

Landen die de Xbox One wel krijgen in november zijn Australië, Oostenrijk, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Mexico, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. De genoemde Europese landen sluiten precies aan op het gerucht wat wij eerder vandaag van onze bron hebben vernomen.

Dit betekent dat een ieder die hier in Nederland en België dit najaar zijn toptitels als Battlefield 4, Call of Duty: Ghosts, Watch_Dogs en meer op next-gen wilt spelen, bij de PS4 moet zijn. De PS4 loopt al ver voor qua pre-orders in Nederland en ook België en dit nieuws zal alleen nog maar meer invloed hebben op de positieve cijfers voor Sony.

We remain committed to launching Xbox One in Belgium, Denmark, Finland, Netherlands, Norway, Russia, Sweden, Switzerland, as soon as possible in 2014.