Nintendo heeft enkele jaren geleden flinke successen geboekt met Nintendogs en Brain Training. Gevolg was dat al snel andere uitgevers die games als inspiratie namen om er een eigen game van te maken. Zo hebben we op de PlayStation Portable en PlayStation Vita inmiddels de nodige hersentraining games gezien, maar een game om dieren te verzorgen – of in het bijzonder honden – die hadden we nog niet.

Daar komt in 2014 verandering in, want zojuist heeft Sony PlayStation Vita Pets aangekondigd voor de handheld. Dit is geen ‘ordinaire’ dieren sim, maar een echte game vol met personages, plezier en avontuur. De focus ligt op de honden, maar de twist is dat ze ook kunnen spreken waardoor er meer interactie ontstaat met de speler.

Je kunt kiezen uit vier verschillende puppy’s met allen een eigen persoonlijkheid, gevoel voor humor en voorkeuren. Jij zult na je keuze samen met je nieuwe vriendje allerlei dingen doen die je in werkelijkheid ook met een echte hond zou doen of in andere dieren sims. Wel is het zo dat de game op de PlayStation Vita verder gaat dan ‘gebruikelijk’.

De game beperkt zich niet alleen tot je scherm, want als je eenmaal aan elkaar gewend bent kun je ook buiten de deur aan de slag en op avontuur gaan in Castlewood Island via Augmented Reality features.

In Castlewood Island tref je een groot bos, spookachtige mijnen, begraafplaatsen en meer aan om uiteindelijk bij een legendarisch kasteel uit te komen. Leuk detail is dat de game werkt met de camera aan de achterkant van de PlayStation Vita voor een meer unieke ervaring, meer daarvan zie je in de aankondigingstrailer hierboven.