Vidzone brengt ons weer een stapje dichterbij het ultieme entertainment apparaat

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a9154f67c688.jpg

NOS-Gemist voor de PS3 was één grote teleurstelling, maar Vidzone daarentegen daar hebben we nog geen één slecht woord over gehoord. Al eerder hebben we een special geschreven met enkele fictieve features de PS3 om zouden toveren tot een heuse media center, en alhoewel deze functies nog niet geïmplementeerd zijn hebben we toch het gevoel dat we dichterbij komen. Vidzone voegt namelijk echt iets toe, bijna alle populaire videoclips zijn te streamen en de geluidskwaliteit is vrij goed. Het beeldkwaliteit daarentegen laat wat ter wensen over, maar dit komt volgens het team achter Vidzone omdat sommige landen met een datalimiet kampen. Hopelijk trekken ze zich hier in de toekomst niks meer van aan, je moet immers toch met de tijd meegaan en je niet laten tegen houden door het eeuwenoude ‘datalimiet’, wat voor de Nederlanders inmiddels een onbekend woord is geworden.

Wij zijn in ieder geval heel enthousiast, maar zijn zoals gewoonlijk ook weer benieuwd naar jou mening. Vandaar ook de vraag, hoe denk jij over Vidzone?

Meer informatie over Vidzone kun je hier vinden.

32 reacties

 1.    30 XP
  JAXtotheMAX's avatar

  Nou bij mij werkt het voor geen meter.. ik kan wel muziek selecteren en in een playlist zetten, maar als ik de clips wil downloaden geeft ie aan dat er geen bestanden voor bestaan……

  Help?

 2.    954 XP
  patrickg's avatar

  is bij iedereen zo

 3. crew Management -    4899 XP
  M4GN3T's avatar

  @JAXtotheMAX: Druk eens op vierkantje als je een clip geselecteerd hebt. De interface is (nog) niet echt intuïtief, dat is wel jammer. Kijk dus even goed onderin welke knoppen waarvoor dienen.

 4. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @ JAXtotheMAX
  Je kan het ook nog niet downloaden.. als je op vierkantje drukt, dan speel/stream je de video af.. als je dan op select drukt, dan komt het in full-screen

 5.    188 XP
  JeFF_717's avatar

  Ik vind het een super toevoeging,er zijn maar een paar artiesten waar ik geen muziek van kon vinden.

 6.    108 XP
  Mitchel's avatar

  Ze moeten eigenlijk een Optie erbij doen dat je kunt kiezen tussen HD en SD 🙂 dan kunnen mensen met langzaam internet en/of een limiet gewoon voor SD kiezen en de rest kan genieten van HD 🙂

 7.    1106 XP
  ferrariking's avatar

  sum 41 zit er bij maar Simple Plan niet:(

 8.    280 XP
  DarkChaos's avatar

  Leuk, maar de kwaliteit is niet iets waarvan ik zeg dat ga ik aanzetten, de gewone visualisatie (geen idee of het goed geschreven is =/) is naar mijn idee veel beter en daar heb ik alle muziek die ik wil luisteren. Misschien voor Sony een beter idee om te werken aan internet radio en misschien meer visualisaties.

 9.    488 XP
  tigertijger's avatar

  wel wat mist er peter fox en uhm micheal buble simpleplan enz van alles mist nog maar ik denk dat dit nog gaat komen

 10.    84 XP
  emiletelkamp's avatar

  Ik vind het wel tof, maar lekker werkt het nog niet.

  Als ik een artiest als Jonesmann zoek, vind hij hem, maar staan er geen clips bij, zo ook bij meer. En de kwaliteit van de clips is nogal variabel vind ik. De 1 is heel goed en de anders stotterd (bijv. BEP – Meet me halfway)

  Voor de rest wel een zeer leuke toevoeging voor als je visite hebt, playlist klaarmaken en spelen met die hap!

 11.    219 XP
  basvandelouw's avatar

  ik mis veel zefs band’s als coldplay…

 12.    30 XP
  JAXtotheMAX's avatar

  Ik heb et net ff opnieuw geinstalleerd en nu werkt het wel 🙂

 13.    58 XP
  ThOmas-Koopy's avatar

  Ik mis de hardstyle en hardcore 🙁

 14.    1919 XP
  ddvos's avatar

  ik vind het te traag als je een muziekje wilt zoeken duurt het vet lang

 15.    5 XP
  2000turbo's avatar

  Ik heb het eindelijk draaiend. de eerste keer dat ik Vidzone geistalleerd had kreeg ik met geen mogelijkheid een clip te zien. Ik heb toen Vidzone gedeinstalleerd inclusief de data die bij GAME te vinden is. Opnieuwe de zaak geinstalleerd en nu werkt het wel. Ik heb al enkele uren naar videoclips gekeken, ook de kwaliteit vindt ik redelijk. Een echte aanwinst dus.

 16.    100 XP
  slpschttr's avatar

  bij mij loopt ie steeds vast

 17.    6677 XP
  Myx's avatar

  Vind het een prachtige toevoeging

 18.    127 XP
  LEROYJ's avatar

  de regel van: copyrights hindert vele functies in dit programma. Zoals downloaden. Give it time.

 19.    35 XP
  eternity's avatar

  ik mis house er is maar een van dj chuckie

 20.    195 XP
  gathuv's avatar

  NOS-Gemist voor de PS3 was één grote teleurstelling,
  Wat is er slecht aan? alleen omdat het SD is?
  Vind het wel een goede toevoeging.

  ontopic;
  Wel een lekkere update die vidzone heb er gebruik van gemaakt 😉

 21.    421 XP
  Rhox's avatar

  Wanneer is dit er voor de Belgen…

 22. Anoniem -   
  Zebra Dasilva's avatar

  Het installeren duurde even. De noodzakelijke verbinding met PS Network ging moeizaam (waarschijnlijk te veel mensen tegelijk die willen inloggen)
  Het vraagt wel enig geduld om de data te laden (duurde 45 minuten)en hierna duurde het importeren van de feeds ook nog vrij lang, maar ik neem aan dat de servers enigszins overbelast zijn.

  Nadat alles eenmaal was gedownload en geinstalleerd werkte het zonder centje pijn.

  De gebruikersinterface is makkelijk te leren dankzij de aanwijzingen onderaan het scherm. Hier en daar is de GUI wel wat inconsistent. Terwijl je meestal het kruisje gebruikt voor bevestiging van je acties, wordt er in sommige gevallen juist weer verwacht dat je het vierkantje gebruikt. Wanneer je het eenmaal doorhebt is het geen probleem, maar het is opletten en erg wennen.

  Het maken van een playlist gaat snel. Je moet alleen goed in de gaten houden in welke playlist je een video zet. Niet te snel achter elkaar op de X knop drukken.

  Ik ben nog geen video’s tegengekomen de ik kan downloaden, maar er zullen ongetwijfeld wel deals met platenmaatschappijen en dergelijke volgen.
  Sommige artiesten hebben een plek het overzicht, maar bevatten nog geen songs. Dat is af en toe irritant; ben je blij over de aanwezigheid van de artiest of band en dan blijkt ‘de map’ leeg.

  Als ik het vergelijk met de applicatie van de NOS dan werkt VidZone 500% soepeler. De feedback is veel sneller, de look & feel is vele malen beter. Het voelt aan als een echte applicatie, maar dat heeft vast te maken met de wijze waarop deze is geintergreerd met het OS van de PS3. De applicatie van de NOS werkt via de webbrowser van de PS3 en die is gewoon erg traag.
  Vidzone is qua interface zeker de moeite van het inspireren waard voor de Uitzendinggemist applicatie die ons hopelijk staat te wachten.

 23.    1402 XP
  Selec1's avatar

  Ik vind VidZone zeker een leuek toevoeging voor de PS3. Heel slim ook van Sony als ze de downloads koppelen aan hun eigen music-store.

  Waar ik teleurgesteld in ben is dat kwaliteit van het beeld en geluid. Op mijn 24 inch schermpje was de beeld kwaliteit al bagger, moet je voorstellen wanneer je een 50 inch plasma hebt staan. De interface zit er best leuk uit (iniedergeval beter dan de NOS applicatie) maar werkt niet echt intuïtief.
  Ook het aanbod vind ik nog lang niet compleet.

  Hopelijk blijft Sony deze applicatie goed ondersteunen en doen ze wat me onze kritiek.

 24.    442 XP
  rwss's avatar

  Er zitten bestwel goede klips tussen maar ik mis toch mijn muziek stijlen,
  de wat hardere electronische muziek, electro hous, hard hous, hardcore enz.

 25. Anoniem -   
  Rubbereend's avatar

  @ThOmas-Koopy:

  ik niet!

 26.    64 XP
  MmarkM's avatar

  Heel erg tof!

 27.    163 XP
  Thijzzy's avatar

  werkt voor geen meter voor dat streamen ik heb gezien dat ze jpeg streamen ze kunnen veel beter flash gebruiken, maar geluidskwaliteit behouden

 28. Anoniem -   
  Bob Timroff's avatar

  Vandaag een review geschreven op mijn blog: http://webtv.zebra404.com/2009/11/29/videoclips-kijken-met-vidzone-op-de-playstation-3/

 29.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Vind het een leuke toevoeging

 30. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @rwss:
  Wat een nederlands:
  muziek stijlen = muziekstijlen , hous = house etc.

 31. Anoniem -   
  80.79.101.100 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Vidzone vindt ik echt een gweldige toevoeging! De kwaliteit is ook prima te doen!! Heerlijk om eerst een leuke playlist samen te stellen en vervolgens te laten afspelen.

  Ik hoop dat er binnenkort nog meer van dergelijke applicaties worden teogevoegd, waardoor de PS3 meer en meer een mediacenter genoemd kan worden.

 32.    4 XP
  CrispGlo's avatar

  ik weet niet hoe overbelast de servers zijn, maar heb nog geen enkele clip af kunnen spelen, staat nu al 60+ minuten op “bezig met afspelen” en nog steeds alleen maar een zwart vierkant blok??

  EDIT: De tip van Ron van Holk in een ander topic heeft het probleem opgelost: “Als je geen video of afbeeldingen ziet moet je in het game data hulpprogramma vidzone verwijderen”

  Ik moet zeggen dat de kwaliteit op m’n 46″ Bravia X4500 er niet slecht uitziet