Charles Dance, misschien beter bekend bij fervent Game of Thrones-fans als Tywin Lannister, zal zijn stem verlenen aan de ‘Emperor of Nilfgaard’ in The Witcher 3: Wild Hunt. Dit kondigde ontwikkelaar van de game CD Projekt RED onlangs aan.

Volgens de lead writer van The Witcher 3, Marcin Blacha, is Charles Dance de perfecte kandidaat om de rol van de machtige Nilfgaard keizer te vertolken.

“Charles Dance is the perfect candidate to play the mighty Nilfgaardian emperor in our upcoming title. It’s a dream come true for the team here at RED to be able to work with such an accomplished actor and magnetic personality.”

Dance is niet de enige GoT acteur die geïnteresseerd lijkt te zijn in het leveren van stemmenwerk in games. Ook Peter Dinklage (te zien op het kiekje beneden), wie de fictieve zoon van Dance is in de Game of Thrones serie, zal binnenkort terug te horen zijn in een AAA-titel. Hij zal namelijk de compagnon zijn van de character Ghost in Bungie’s Destiny.

The Witcher 3 staat gepland voor een release in 2014 voor PS4, Xbox One en PC. Meer zien van de game? Bekijk dan de extreem vette CGI trailer die CD Projekt RED eergisteren vrijgaf.