Vorige week werd de multiplayer van Call of Duty: Ghosts onthuld en één van de nieuwtjes die al snel als een lopend vuurtje de wereld overging was dat het nu ook mogelijk is om met een vrouwelijke soldaat ten strijde te trekken. Op zich niets bijzonders, maar er zijn inmiddels zoveel Call of Duty delen dat de vraag waarom het zolang duurde niet lang kon uitblijven.

VG247 sprak hierover met Yale Miller, senior producer van Activision, en hij gaf aan dat het ‘idee’ ontstaan is naar aanleiding van de character customization. Het is in tegenstelling tot eerdere Call of Duty delen nu voor het eerst mogelijk om je eigen soldaat te customizen, iets wat zich eerder enkel beperkte tot de wapen loadouts.

Doordat er nu character customization aan de game is toegevoegd was het logisch om gelijk ook vrouwelijke soldaten mee te nemen. Bovendien zegt Activision zelf ook; ‘waarom niet?’. Het lijkt er dus op dat er eerder nooit echt aandacht aan is besteed, maar nu de mogelijkheden voor het oprapen lagen hebben ze het er gelijk maar in meegenomen.

“Well I think it all started with the character customization stuff and it made sense, right?”

“There are female soldiers in combat. Why shouldn’t there be? It’s one of those – and I know it’s a story beat for this, but it’s like, it just makes sense. That’s the way it is. There are women in combat, so it’s kind of a no-brainer. Why shouldn’t they be? We get asked that question by girl gamers all the time, like, ‘When are you going to put a female character in?’ There should be.”

Met wat ga jij spelen? Met een man of met een vrouw?