Tijdens de persconferentie die Electronic Arts zojuist hield in aanloop naar de Gamescom werden een aantal nieuwe details bekendgemaakt over FIFA 14. Zo liet EA ten eerste weten dat de mobiele versie van FIFA 14 gratis speelbaar zal zijn. Ook werd FIFA World aangekondigd, een nieuwe FIFA die in eerste instantie gelanceerd wordt in Brazilië en Rusland.

David Rutter, Ontwikkelaar van FIFA 14, liet weten dat zoals elk jaar weer verschillende verbeteringen aan de game zijn toegevoegd. Hij ging verder in op Pure Shot, een feature die het schieten op goal verbeterd. Zo kun je nu bijvoorbeeld effect meegeven aan de bal.

De demo van FIFA 14 zal beschikbaar komen op 10 september, waarna 17 dagen later, op 27 september het volledige spel uit zal komen voor de PS3, Xbox 360 en PC.

Voor mensen die twijfelen of ze de PS3 of PS4 versie van FIFA 14 moeten komen had Rutter ook nog nieuws, zo maakte hij bekend dat je statistieken van Fifa ultimate team, Fifa Seasons, Virtual Pro en Sports Football Club mee kunt nemen van de huidige generatie naar de next-gen generatie.

Ook ging Rutter nog wat verder in op de next-gen versie van FIFA 14. Hierin ging hij vooral in op de verbeteringen van de gebeurtenissen ‘rondom’ het veld. Zo zijn de stadions onder handen genomen en is het publiek verbeterd en beter ingespeeld op acties op het veld. Daarnaast zullen er in elk stadion meer dan honderd camera’s beschikbaar, die je een beter beeld moeten geven van je goals, acties, en overtredingen.

FIFA 14 voor de next-gen zal beschikbaar zijn met de release van de nieuwe consoles.