Hoewel ons tot nu toe is verteld dat het streamen van je PS4 gameplay via Ustream gaat, meldt Sony iets erg merkwaardigs tijdens hun GamesCom persconferentie. Zo werd er verteld dat je gebruik kan maken van Twitch op je PS4.

Dit werd zelfs getoond door Shuhei Yoshida aan het begin van de presentatie. Terugkijkend naar dat moment was Yoshida een stream aan het kijken van iemand die Killzone Shadowfall speelde, en laat dat nu net een PS4 exclusive zijn. Dat betekent dus dat Killzone Shadowfall gestreamd werd via twitch. Het lijkt dus toch mogelijk om straks ook gewoon je gameplay te streamen via twitch.

Dit is erg goed nieuws. Twitch is immers de meest bekende, op gamers gerichte, streaming service. Toen Sony de samenwerking met Ustream aankondigde was iedereen al verbaasd dat ze niet voor Twitch hadden gekozen. Toen Microsoft later aankondigde dat al hun gamestreams wel via Twitch zouden gaan, voelden de PlayStation aanhangers zich “opgescheept” met de underdog Ustream. Nu lijkt het er daarentegen dus op dat je ook je game kan streamen via het, door gamers geliefde, Twitch.