http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51bb703cf25d5.jpg

De PS4 komt uit in 32 landen, zo meldde Sony tijdens de persconferentie van de Gamescom. Er werd alleen niet specifiek gemeld welke landen dit waren, maar een persbericht heldert dat op. De PS4 komt in Noord-Amerika uit op 15 november en in Europa op 29 november en ook Latijns-Amerika kan op 29 november de PS4 verwachten.

Op 15 november ligt de PS4 in de winkels in Canada en Verenigde Staten voor een prijs van $399,-, in Europa zal de prijs liggen op €399 en £349.

De Europese landen die op 29 november de PS4 krijgen zijn Australië, Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Zweden, Zwitserland en uiteraard Verenigd Koninkrijk.

Australië en Nieuw-Zeeland liggen natuurlijk niet daadwerkelijk in Europa maar Sony behandelt deze twee landen gewoon als hun EU-markt.

In Latijns-Amerika zal de PS4 ook lanceren op 29 november, dit geldt voor Argentinië, Brazilië, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Mexico, Panama en Peru.

Over een Japanse release is tot dusverre nog niks bekend, die kondigt Sony mogelijk pas tijdens de Tokyo Game Show aan.