Het is in deze tijd best bijzonder als een ontwikkelaar en/of uitgever er in dit stadium van de game-industrie voor kiezen om DLC gratis uit te brengen. Nederlanders zijn gierig, zeg je? Nou, het Nederlandse Guerrilla Games sluit zich in ieder geval niet bij dat stereotype aan. Naast de 10 standaard mappen die al vanaf launch in de game zitten, zullen alle multiplayermaps die na de release uitkomen namelijk gewoon gratis te downloaden zijn. DLC done right, in onze opinie.

Guerrilla heeft bewust deze keuze gemaakt, met het oog op de onvermijdelijke tweedeling die ontstaat wanneer er betaald moet worden voor optionele mappen. Er zijn altijd mensen die het niet kopen en mensen die het wel kopen. Nu er niet betaald hoeft te worden voor de extra mappen, zal je altijd tegen iedereen die Killzone online speelt kunnen spelen.

Het is nog onduidelijk wanneer deze nieuwe mappen precies te verkrijgen zijn. Guerrilla Games heeft daarentegen wel verteld, in een presentatie achter gesloten deuren, dat een deel van het team al aan het werk is aan de uitbreidingen voor Shadow Fall. Dit zou kunnen betekenen dat we de DLC maps eerder vroeger dan later zullen zien.