http://www.psx-sense.nl/images/file/img_52151287c3e5b.jpg

Niemand zal het ontgaan zijn dat deze week de Gamescom plaatsheeft in Keulen. Veel grote uitgevers zijn aanwezig en pakken dan ook groots uit met nog meer nieuws omtrent hun grote franchises. Assassin’s Creed Black: Flag is natuurlijk zo’n grote titel en nadat je eerder al bij ons kon lezen over de remote play functie bij deze game is er nu weer interessant nieuws naar buiten gekomen.

In een interview met de website Nowgamer heeft de scriptschrijver achter dit deel in de serie, Darby McDevitt, aangegeven dat men het bij Ubisoft belangrijk vond de gamer weer het gevoel te geven deel uit te maken van een open wereld in plaats van dat de speler een meer lineaire koers vaart richting het eind van de game.

Volgens McDevitt zal het meer aanvoelen als Assasin’s Creed 2 en krijg je dus als speler de ruimte om de stad zo volledig mogelijk te verkennen door bijvoorbeeld ook deel te nemen aan moordmissies die niet opgelost kunnen worden en waarvan de uiteindelijk afloop onduidelijk blijft.

McDevitt werd ook gevraagd of het vertellen van het verhaal op deze wijze een gevolg was van de kritiek die te horen was na het uitkomen van het meer lineaire Assassin’s Creed 3. Hierop was zijn reactie dat men bij Ubisoft de ontwikkeling van Black Flag al gestart was, één jaar voordat AC 3 uitkwam. Tijdens de ontwikkeling keek men kritisch naar wat er anders moest  bij AC 3 vergeleken met AC Revelations. Daar kwam de inpiratie uit naar voren om de serie weer terug te brengen naar de roots,  dus terug te gaan naar hoe men het verhaal vertelde in de eerste twee delen uit de franschise.

Uiteraard kwam ook de hoofdpersoon uit AC: Black Flag te sprake, waarover McDevitt zei dat je Edward Kenway meer kan vergelijken met Ezio dan met Connor, waar het brutale karakter van Kenway meer meer overeen komt met dat van flamboyante Italiaan. Wel liet McDevitt het niet na direct te benadrukken dat het hier absoluut niet gaat om “Ezio2.0”, en dat hij wel degelijk een ander karakter ontworpen heeft.