http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5215239a283ed.jpg

Microsoft zat en zit eigenlijk nog wel in de hoek waar de klappen vallen. De grote softwaregigant heeft al een reeks van ‘missers’ op haar naam staan met als dieptepunt het uitstellen van de Xbox One in o.a. Nederland en Belgie.

Hardwaregigant AMD, verantwoordelijk voor het ontwikkelen van PS4 en Xbox One chip, doet bij monde van Senior Product Marketing Manager Marc Diana een interessante uitspraak. Door te stellen dat vanwege de structuur waaruit de PS4 is opgebouwd, de console van Sony in staat is tot het leveren van nog betere prestaties dan aanvankelijk zelfs gedacht was door AMD.

Volgens Diana komt dit name door doordat Sony ervoor heeft gekozen om het geheugen in de PS4 niet op te delen waardoor het uit één geheel bestaat, wat absoluut ten goede komt aan de technische prestaties die de console van Sony op de mat kan leggen. Dit nieuws wat naar voren komt uit een interview met de Duitse website c’t tijdens deze Gamescom voedt wederom de alsmaar sterker wordende stroom van geruchten dat de PS4 krachtiger is dan de Xbox One.

Deze stelling wordt verder nog onderbouwd doordat in datzelfde interview verschillende ontwikkelaars worden opgevoerd die allemaal unaniem aangeven dat zij de 3D-performance van de PS4 veel beter vinden dan die van de grote rivaal, de Xbox One.