http://www.psx-sense.nl/images/file/img_521544482aac5.jpg

Dat Microsoft al heel lang geleden een hele grote zak geld aan Activision heeft gegeven in ruil voor tijdelijke exclusieve content bij Call of Duty, dat is algemeen bekend. Maar, dat er tijdens de presentatie van Microsoft op de Gamescom bekend werd gemaakt dat enkel de Xbox One versie van Call of Duty: Ghost exclusief dedicated servers zal krijgen, dat zagen wellicht minder mensen aankomen.

Of de door veel consolegamers verlangde dedicated servers echt exclusief zijn voor de Xbox One versie van Call of Duty: Ghosts, dat is nog maar de vraag. In een interview met Nowgamer wilde de executive producer van de game, Mark Rubin, niet bevestigen dat deze feature niet naar de PS4 versie zal komen.

Uit het interview kwam naar voren dat Infinity Ward naar eigen zeggen dedicated servers aan de Xbox One versie van Call of Duty: Ghosts kon toevoegen omdat de dedicated servers deel uitmaken van de cloud servers waar de console van Microsoft op draait.

Toen Rubin echter op de man af de vraag kreeg voorgelegd of er toch ook niet dedicated servers komen naar de PS4 versie kwam hij met de volgende reactie:

“Well we’re having to not talk about all of it right now,”

Uit bovenstaand citaat blijkt al dat deur zeker niet helemaal dicht is wat betreft dit onderwerp en het zou dan ook voor veel gamers die binnenkort een PS4 in huis halen goed zijn als deze feature ook voor hen beschikbaar raakt. 

Het feit dat de Xbox One niet eerder dan ergens in 2014 uitkomt en dat er tijdens de feestdagen enkel PS4-versies van Call of Duty: Ghosts in Nederland en Belgie over de toonbank zullen gaan zal dit voor veel mensen een uitkomst bieden.