http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4b13ec1441fb8.jpg

Logitech Drumkit – De echte rockers onder ons spelen natuurlijk geen Guitar Hero met de bijgeleverde drumkit, maar gaan voor het (bijna) echte werk en spelen lekker in stijl. En waar kun je dit nu beter mee doen als met de Logitech Drumkit, wij kregen een exemplaar van Logitech om deze uitgebreid te testen en onze bevindingen lees je in dit artikel.

Meest duurzame music-controller

Logitech staat inmiddels bekend als een fabrikant die producten aflevert met een hoge duurzaamheid, dit is ook weer het geval met de drumkit. Het product oogt niet alleen goed maar ook het materiaal wat men gebruikt heeft voelt sterk en onbreekbaar aan. De pads van het drumstel zijn gemaakt van echt hard rubber en je moet ze al van een flatgebouw gooien wil je er überhaupt een schrammetje op krijgen. En dat is wel zo handig als je bijvoorbeeld ook kleine kids hebt rondlopen die met elk stuk materie denken te kunnen drummen.Ook de drumvellen zijn van goed materiaal plus dat ze ook behoorlijk responsief zijn, we hebben bijna geen één keer meegemaakt dat een noot niet goed werd aangeslagen. Nu slaan wij natuurlijk ook niet als een stel mietjes, maar mensen die wat minder hard slaan kunnen hier toch hun voordeel mee halen. Echt zacht vonden we ze overigens niet, midden in de nacht drummen terwijl de andere mensen op liggen is dus nog steeds geen optie. Ook moest de home cinema set redelijk hard staan wil je de noten horen die je aanslaat op de drumkit.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4b13edea4c35d.jpg

Voetpedaal wat stroef

Het voetpedaal van de drumkit is wat stroef, ook had ik af en toe last van het feit dat hij weggleed en dus niet echt goed anti-slipte. Ook moet je vrij veel kracht zetten met je voet wanneer je hem in wilt drukken en als je dan op een hoge moeilijkheidsgraad speelt en dus veel dingen te gelijk doet, is dat niet echt handig. Verder ziet het pedaal er wel echt heel erg mooi uit, zowel het Guitar Hero logo als Logitech’s eigen staan er op. Het materiaal op de bovenkant is van aluminium, mocht die dus vies worden omdat er iemand met zijn modderschoenen op heeft lopen stampen, dan veeg je dat met gemak weg.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4b13ef52b71af.jpg

Ideaal voor in de garage

Het nadeel van zo’n drumstel is dat die gewoon echt enorm is, het is niet iets wat je even in een hoekje wegzet zoals bijvoorbeeld een Gitaar, microfoon of DJ-Hero deck. Je moet namelijk gewoon echt de ruimte hebben wil je dit ding kwijt kunnen. Je kan hem overigens wel inklappenen de pads losdraaien, maar dan pak je de drumkit niet meer zo snel op om er mee te spelen. Het is immers, naar onze mening, vrij veel werk om hem weer helemaal in elkaar te zetten. Daarbij komt ook nog eens een adviesprijs om de hoek kijken van maar liefst 199,- euro en dan moet je toch wel even slikken. Alls je het apparaat voor de eerste keer uitpakt is het overigens net alsof je bij de Ikea wezen shoppen bent, een heus bouwpakket lacht je tegemoet.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4b13f2aa6ad53.jpg

De prijs van het apparaat is overigens even slikken, je moet er zo’n 199 euro voor neer tellen, dan moet je dus wel een hele grote fan zijn wil je dit apparaat gaan kopen. Vandaar dat ik denk dat dit meer is weggelegd voor de rijke kids die in kasten van huizen wonen en zeeën van ruimte hebben in de garage. Voor 199,- euro zie ik namelijk niet echt de meerwaarde tegenover de standaard drumkit, natuurlijk is deze veel duurzamer, mooier, beter en weet ik veel nog wat meer. Maar daar hangt wel een flink prijskaartje aan, dat zal dan denk ik ook de hoofdreden zijn waardoor veel mensen dit product in de schappen laten liggen.

Controller netjes verwerkt

Logitech heeft op een slimme wijze de controller weten te verwerken in de drumkit. Deze is tevens draadloos, je moet alleen wel een ontvanger in je PS3’s USB-poort prikken. De bediening van de Guitar Hero game wordt hierdoor een eitje, het is net alsof je een gewone DualShock3 in je handen hebt. De knopjes voelen wel wat goedkoop aan en er zit veel speling rondom, maar aangezien het enkel voor de bediening van de menu’s is wil ik hier niet al te zwaar aan tillen.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4b141a2228689.jpg

Wat ik wel storend vind is dat alle kabeltjes niet weggewerkt kunnen worden in bijvoorbeeld de buis waar de controller opzit. Hierdoor wordt het achter de controller een beetje een warboel, en dat zijn we niet gewend van Logitech die altijd zo efficiënt met alles omgaat. Het is wel gemakkelijk de kabeltjes aan te sluiten, alles is gelabeld op kleur en je weet precies welke je waar in moet prikken.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4b141a99dbb55.jpg

Conclusie

Neem je Guitar Hero echt heel serieus en heb je genoeg ruimte om een drumkit kwijt te kunnen, dan is dit wellicht een apparaat voor jou. Een betere music-controller voor het drummen als deze zal je niet zo snel vinden. Het prijskaartje daarentegen is toch wel aardig pittig en naar onze mening is het apparaat niet echt de 199,- euro waard. De kwaliteit e.d. is allemaal heel erg goed en je krijgt echt een duurzaam apparaat die je van zijn levensdagen niet kapot krijgt, maar 199,- euro is toch wel een hele hap geld voor slechts een music-controller. Tevens moet je rekening houden met het feit dat het geen kleine jongen is, het apparaat weegt maar liefst 11 kilo en neemt flink wat ruimte in beslag.

Pluspunten:

  • Je drumt in stijl
  • Zeer duurzaam
  • Beste drumkit voor Guitar Hero die er momenteel is

Minpunten:

  • Heftig prijskaartje
  • Niet zo stil als dat Logitech beweert