http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5218b6b1b06de.jpg

Er is vandaag een pre-load versie van GTA V versie gelekt via de pre-order optie van het PlayStation Network. Hiermee wist iemand de gehele game binnen te halen en uit te pakken, waardoor onder andere eerder vandaag de soundtrack gelekt werd. Ook cutscene’s zijn uit de RIP gehaald, maar zijn vooralsnog audio-only.

Het lekken van games gebeurd al jaren, maar via deze weg is toch redelijk speciaal. Normaliter worden versies van bijvoorbeeld de pers en winkeliers gelekt, dit gebeurd meestal een week, maximaal twee, voor de release. GTA V staat gepland voor 17 september, dus is deze lek toch wel wat heftiger.

Met name de geheimzinnigheid van Rockstar rondom de game, die ze echt erg goed naleven, maakt deze lek zo buitengewoon. Er zit een encryptie op de RIP waardoor men de game nog niet werkend heeft gekregen op de PS3 met een custom firmware, maar momenteel wordt er hard gewerkt aan een ‘fix’ hiervoor. Of dit lukt is natuurlijk maar de vraag, maar met zo’n enorm grote release is de kans groot dat er een aantal slimme koppen mee bezig zijn.

Dat moment van die magische dag waarop de game uitkomt lijkt op het randje te staan om verpest te worden. We snappen dat veel mensen erg zitten te wachten op meer gameplay video’s en informatie over de game, maar het is jammer dat dit straks op deze manier moet.

GTA V lijkt een prachtige game te worden en piraterij is een enorme boosdoener voor dit soort enorme projecten, we willen je dan ook aansporen de game straks gewoon netjes in de winkel te halen.