Knack krijgt lokale coöp features


Knack is een platformer waar de PlayStation 4 lead architect Mark Cerny momenteel aan werkt. De game zal bij de lancering van de PlayStation 4 gaan verschijnen en draaien om het unieke personage Knack. De gameplay zelf is een relatief traditionele platformer, maar de twist zit hem vooral in Knack zelf die verschillende vormen kan aannemen.

Van wat we ervan gespeeld hebben lijkt Knack een leuke game te worden dat een prima launchgame voor de console is. Het blijkt nu echter dat de game zich niet beperkt tot één speler, maar een coöperatieve speelfunctie kent. Dit heeft Mark Cerny tijdens een presentatie op de Gamescom aangegeven tegenover Joystiq.

De reden waarom Knack een coöp feature krijgt heeft te maken met dat Cerny en het team rekening houden met jongere gamers. Kinderen kunnen door middel van de coöp feature ook gemakkelijk met de game overweg. De coöp beperkt zich overigens tot één scherm dus je zult niet te maken krijgen met dat je scherm opgedeeld zal worden.

De tweede speler die meedoet aan de game zal de controle krijgen over een zilveren robot versie van Knack die als doel heeft om de echte Knack bij te staan in zijn gevechten tegen de vijanden evenals het verzamelen van items die hem groter doen maken. Als de health van de echte Knack afneemt dan kan de kleine onderdelen afstaan om de kapotte Knack te repareren.

Deze coöp feature draait dus voornamelijk om Knack zelf waarbij de tweede speler een ondersteunende rol toebedeeld krijgt.

Boxshot Knack

Knack

Releasedatum:
29-11-2013
Genre:
Puzzel
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:
LinkedIn profiel lekt mogelijk het bestaan van Knack II
Gepubliceerd op 14 feb, 2016 om 12:19
Mark Cerny zou graag ooit weer eens aan een nieuwe Knack willen werken
Gepubliceerd op 15 jul, 2014 om 11:49
Review: Knack
Gepubliceerd op 22 nov, 2013 om 20:15
Video-item: PlayStation 4 launchgame – Knack
Gepubliceerd op 18 nov, 2013 om 19:00
 1.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Deze haal ik een keer bij de koopjes :3

 2.    369 XP
  poolOOvision's avatar

  Leuk leuk… daar zal de vrouw blij mee zijn en ik natuurlijk ook haha…. Deze haal ik gelijk met de launch 😉

 3. Anoniem -   
  HoeLaHoop's avatar

  Ik heb nog niet besloten of ik Knack ga kopen, echter beloof ik bij deze plechtig dat ik het direct laat weten zodra ik een beslissing heb gemaakt zodat iedereen op de hoogte is.

 4.    1058 XP
  Vloetje's avatar

  @poolOOvision:

  My thoughts. Sws ge-pre-orderd voor launch, en een mooie gelegenheid om het vrouwke ook kennis te laten maken met de PS4!

  @HoeLaHoop:

  Nou, dat is mooi zeg, hartstikke bedankt man!

 5.    1121 XP
  digitalj8's avatar

  Ik vraag me af, of deze game voor “full price” in de winkel ligt?