Knack is een platformer waar de PlayStation 4 lead architect Mark Cerny momenteel aan werkt. De game zal bij de lancering van de PlayStation 4 gaan verschijnen en draaien om het unieke personage Knack. De gameplay zelf is een relatief traditionele platformer, maar de twist zit hem vooral in Knack zelf die verschillende vormen kan aannemen.

Van wat we ervan gespeeld hebben lijkt Knack een leuke game te worden dat een prima launchgame voor de console is. Het blijkt nu echter dat de game zich niet beperkt tot één speler, maar een coöperatieve speelfunctie kent. Dit heeft Mark Cerny tijdens een presentatie op de Gamescom aangegeven tegenover Joystiq.

De reden waarom Knack een coöp feature krijgt heeft te maken met dat Cerny en het team rekening houden met jongere gamers. Kinderen kunnen door middel van de coöp feature ook gemakkelijk met de game overweg. De coöp beperkt zich overigens tot één scherm dus je zult niet te maken krijgen met dat je scherm opgedeeld zal worden.

De tweede speler die meedoet aan de game zal de controle krijgen over een zilveren robot versie van Knack die als doel heeft om de echte Knack bij te staan in zijn gevechten tegen de vijanden evenals het verzamelen van items die hem groter doen maken. Als de health van de echte Knack afneemt dan kan de kleine onderdelen afstaan om de kapotte Knack te repareren.

Deze coöp feature draait dus voornamelijk om Knack zelf waarbij de tweede speler een ondersteunende rol toebedeeld krijgt.