De een boeit het wat meer dan de ander, maar het is altijd leuk om te weten welke beoordeling de spelers krijgen in de nieuwste FIFA game. Net zoals ieder jaar blijven Messi en Christiano Ronaldo de gedoodverfde nummer één en twee met dezelfde beoordelingen van 94 en 92.

Wanneer we een stapje verder kijken in de top tien, zien we dat er aardig wat veranderingen zijn ten opzichte van FIFA 13. Xavi en Iniesta hebben beiden een puntje in moeten leveren, maar onze eigen Robin van Persie heeft zichzelf tot een 89 weten te schoppen. Falcao heeft ondanks zijn transfer voor het grote geld de upgrade gekregen naar de magische grens van 90.

De meest opvallende naam in de huidige top tien is toch wel die van Di Natale, want ondanks het feit dat het een zeer doelgerichte aanvaller is, kunnen wij ons wel betere voetballers inbeelden. Waar zijn bijvoorbeeld de man van ‘100 miljoen’ Gareth Bale en wonderkind Neymar? Deze twee zullen hoogstens een beoordeling van 87 in het bezit krijgen in FIFA 14.

Er zijn ook enkele grote namen verdwenen uit de top tien. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar onze eigen Wesley Sneijder en Arjen Robben, waar het wel zeer vreemd is dat Robben is gedaald in waarde. Ook Wayne Rooney en Nemanja Vidic van Manchester United hebben flink moeten inleveren ten opzichte van hun 89 versies.

Wie missen jullie in de top tien en zijn jullie het eens met wat we tot nu toe voorgeschoteld hebben gekregen? We kunnen ze ten minste allemaal gaan uittesten over een kleine maand.