http://www.psx-sense.nl/images/file/img_521e6e19679ad.jpg

GTA V’s soundtrack wordt natuurlijk weer net als altijd helemaal geweldig. Rockstar heeft haar uiterste best gedaan om er zoveel mogelijk toffe radiostations in te stoppen met voor ieder wat wils. Zo te horen is ze dit dan ook gelukt, zo zijn er 15 radiostations met maar liefst 240 gelicenseerde tracks. Twee radiostations ervan zijn talk-only, iets wat vast en zeker nergens over zal gaan en ondertussen behoorlijk hilarisch is, Rockstar kennende.

Voor Rockstar is dit niet alleen de meest uitgebreide soundtrack in een GTA-game, maar ook de meest uitgebreide die ze ooit in een game hebben gestopt. Muziek is erg belangrijk voor GTA V en men heeft het dan ook erg serieus genomen om die California-vibe over te brengen in de game.

Ze hebben ook veel bekende namen gebruikt voor hun soundtrack, zo bevat Vinewood Boulevard Radio namen als Stephen Pope en Nate Williams van Wavves. Dj Pooh host de West Coast Classsics station, hij is onder andere verantwoordelijk voor de film Friday. Ook zijn rappers als Snoop Dogg en The Game aanwezig.

We have 15 radio stations, two talk radio stations, 240 licensed songs, and somewhere in the proximity of 20 movies worth of score. It’s the largest soundtrack that we’ve done, and the largest score that we’ve done.