Sony UK manager Fergal Gara heeft eerder al aangegeven dat het nog steeds goedkoper is om een PS4 aan te schaffen met een apart exemplaar van FIFA 14 dan dat je een Xbox One bundel zou kopen waar FIFA 14 gratis bij zit, zoals dat nu het geval is voor de landen waar de console later uitkomt. Nu heeft Jim Ryan, CEO van SCEE, bevestigd dat wij bij de PS4 niet een soortgelijke promotie hoeven te verwachten.

Op de vraag of men bij Sony geen plannen heeft om een dergelijke promotie te doen rondom een andere game (anders dan met Playroom) legde Ryan het als volgt uit; voor Sony is het belangrijker om zo snel mogelijk het aanbod aan te passen aan de vraag die er naar de PS4 is. Verder geeft Ryan aan dat het logischer is voor een platformhouder of een uitgever om een pre-order campagne op te zetten om de populariteit zo te vergroten van een console of game. Daarnaast, waarom zouden ze?

Als je kijkt naar hoe goed de pre-orders van de PS4 het momenteel doen is dat voor Sony helemaal niet nodig volgens Ryan.

“Why should we do that? Our problem is gonna be matching supply to demand. It’s perfectly rational when a platform holder, or indeed a publisher, runs a pre-order campaign to engage in promotional behavior to dial it up if you feel it’s not where you need it to be. That’s a rational thing for any businessman to do. We’re perfectly happy with where our pre-ordersare.”

Ook refereerde Ryan nog naar de wijze waarop Microsoft haar beleid ten aanzien van de Xbox One bijna volledig heeft omgegooid. Hij gaf aan dat dit wel nodig was omdat Microsoft daarvoor een aantal beslissingen had genomen die zij uiteindelijk toch wel moesten veranderen. Dit heeft volgens Ryan echter alleen maar voor meer onduidelijkheid gezorgd over waar Microsoft nou echt voor staat.

“They obviously concluded that they had made some decisions that they needed to change and they did that. I think that it has resulted in there continuing to be some confusion round exactly what they stand for now.”

Hoe denken jullie erover mocht Sony alsnog besluiten een gratis retail exemplaar van een game weg te geven bij elke pre-order van een PS4? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!