In actie gezien: LEGO The Movie: The Videogame


In actie gezien: LEGO The Movie: The Videogame – LEGO here, LEGO there, LEGO everywhere. Waar we als kind zijnde nog braaf met onze LEGO-steentjes aan het spelen waren, spelen we nu tientallen films na door de games die de afgelopen jaren zijn verschenen. Bijna elke grote film heeft wel een eigen LEGO-game. Neem bijvoorbeeld Harry Potter, Star Wars, Lord of the Rings of Batman. De LEGO-games blijven stuk voor stuk leuke titels en onlangs is er zelfs een LEGO-film aangekondigd; The LEGO Movie. Het zal je natuurlijk niet verbazen dat ook deze een eigen spel krijgt. Leg al je LEGO stukjes maar aan de kant, want wij hebben de presentatie mogen bijwonen op de Gamescom.

Nostalgie powerlevel over 9.000

Als je de trailer van de aankomende film hebt gezien, zal je vast direct het nostalgische gevoel krijgen naar die goede oude tijd. Die tijd dat LEGO poppetjes zelfs nog geel waren in plaats van de lichtere mensenkleur van nu. De film zelf is geanimeerd, maar het lijkt net of het een stopmotion film is. Een goed punt voor film, dat door Traveller’s Tales vrolijk doorgetrokken wordt naar de game. The LEGO Movie: The videogame doet namelijk precies hetzelfde en doet hier nog eens een LEGO-steentje of twee bovenop.

Wat Traveller’s Tales Games onder andere wilde bereiken met dit spel is om daadwerkelijk alles van LEGO te maken. In de games die nu op de markt zijn kan het wel eens zo zijn dat er iets te zien is wat niet van LEGO is, bijvoorbeeld een achtergrond van het level, objecten, enzovoort. In deze game is dat niet het geval, waardoor je rondloopt in een wereld die volledig uit LEGO bestaat. Nog iets nieuws wat Traveller’s Tales introduceert, is een nieuwe animatie voor het lopen. Waar je vroeger aan het spelen was met LEGO poppetjes, tilde je altijd het poppetje een beetje op als het ging lopen. Een soort van springen, kunnen we wel zeggen. Dankzij deze animatie lopen de figuurtjes niet als mensen over de speelvloer, maar springen ze meer.

Bouwen volgens het instructieboekje

Gelijk aan de film is het hoofdpersonage, want in de game zullen we spelen met Emmet. Emmet is een simpel mannetje dat zijn brood verdient door zich uit te sloven op de bouwplaats als bouwvakker. Een nietsvermoedende kerel die geen vlieg kwaad zou doen. De mensen die hij later tegenkomt denken daar echter heel anders over en dan wel in de goede zin uiteraard. De demo die we te zien kregen begon dan ook op de werkplaats en we kregen hier direct te zien hoe het bouwmechanisme van de game in elkaar steekt. Bij het bouwen van de hijskraan opende Emmet eerst een boekje met daarin de instructies. Ken je die boekjes nog die je bij de LEGO doosjes kreeg? Dit was precies zo’n boekje.

In eerste instantie lijkt het erg gemakkelijk en dat is het ook, maar naarmate je verder komt in het spel, zal je steeds meer instructies moeten volgen uit het boekje. Dit om meer interactie te krijgen. De ontwikkelaar gaf ook aan dat het eigenlijk niet uitmaakt wat voor blokje je precies kiest met het bouwen. Alles past, alleen ziet het resultaat er dan anders uit. Eigenlijk precies wat er ook gebeurt in het echt. Ieder LEGO-steentje past op elkaar, maar Emmet heeft echter niet altijd een boekje nodig om te bouwen. Later in de game ontmoet hij andere karakters, welke zich de zogenaamde ‘master builders’ noemen. Zij kunnen alles bouwen met LEGO, alleen doen zij dit zoals ze denken dat het goed is. Ook kunnen zij stukjes van andere objecten halen om zo de creatie te bouwen die zij willen.

Iedereen doet waar hij goed in is

Natuurlijk speel je ook in deze game weer met meerdere figuren tegelijk. Zo komt Emmet later in het verhaal een grietje tegen dat een belangrijke rol gaat spelen. Het is echter geen meisje-meisje, maar echt een stoere chick. Zij zal qua speelwijze dan ook vooral de stoere dingen op zich nemen. Denk dan aan grote afstanden springen met een salto tussendoor of hoge torens beklimmen. Ook zal Vitruvius – die opa met de stem van Morgan Freeman – speelbaar zijn. Wat de trailer niet echt duidelijk maakte, maar de presentatie wel, is dat Vitruvius blind is. Wat maakt hem dan zo fijn om te spelen, vraag je je af? Nou, hij ziet het gevaar niet. Loop met hem over een smalle plank boven een hoog ravijn en hij zal niks doorhebben. Op deze manier kan hij de andere figuurtjes helpen op een leuke en wellicht verrassende wijze.

Voorlopige conclusie:

De film is voor mij persoonlijk al een must om vaker dan één keer te zien in de bioscoop. Bij het horen dat de nog onaangekondigde game van Warner Bros. destijds The LEGO Movie: The Videogame was, werd ik er al erg enthousiast over. Na de presentatie verliet ik de ruimte dan ook met en brede glimlach en wist ik dat deze game precies doet wat iedereen wilt van een LEGO game: de juiste visuele invulling en het oproepen van een nostalgisch gevoel. Niet alleen voor de oudere LEGO fans is dit een game om in de gaten te houden, maar ook voor de jonge creatievelingen onder ons. Voor hen is het LEGO, maar dan net wat anders. Naast een release op de next-gen consoles zal de game ook nog in een eenvoudiger jasje uitkomen op de PlayStation Vita. Wat wil je nou nog meer?

Boxshot LEGO The Movie: The Videogame

LEGO The Movie: The Videogame

Releasedatum:
niet beschikbaar
Genre:
niet beschikbaar
Uitgever:
niet beschikbaar
Ontwikkelaar:
LEGO: The Movie The Videogame krijgt een launchtrailer
Gepubliceerd op 7 feb, 2014 om 17:00
LEGO The Movie The Videogame krijgt nieuwe screenshots
Gepubliceerd op 28 jan, 2014 om 09:19
De games van 2014: LEGO The Movie The Videogame & Diablo III
Gepubliceerd op 28 dec, 2013 om 10:00
LEGO The Movie The Videogame krijgt eerste trailer
Gepubliceerd op 9 dec, 2013 om 09:42
 1. Anoniem -   
  remko's avatar

  Whahaha… Lekker bruut een blinde over een smalle plank over een ravijn laten lopen

 2.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Deze een keer in uitverkoop halen 🙂

 3. Anoniem -   
  straatveger's avatar

  Leuk deze games. heb ze allemaal. dus deze…pak maar in.

 4.    1060 XP
  nis156's avatar

  Ik zou deze game wel graag willen spelen zeg haha XD.

 5.    816 XP
  Josthemaster's avatar

  Een Legogame voor de PS4 het moet toch niet gekker worden he.

 6.    119 XP
  JordanMaster's avatar

  Klinkt geweldig. Tegenwoordig koop ik geen Lego games meer, want ze zien er bijna niet meer uit alsof het van Lego gemaakt is. Dat is heel jammer. Gelukkig doet deze game dat wel!

 7.    28 XP
  MisterCookieLover's avatar

  Hopelijk wat meer variatie tegenover ‘alle’ andere LEGO games … (dan bedoel ik Harry Potter, Batman, Pirates, …)

 8. Anoniem -   
  217.120.193.xxx's avatar

  erg leuk van travelers tales, maar laten ze eerst maar eens wat updates uitbrengen om de glitches te maken. want harry potter year 1-4 en 5-7 kan ik nog steeds niet uitspelen op platinum 🙁