Uitgever Warner Bros. heeft bekendgemaakt dat iedereen die een pre-order plaatst voor de game Dying Light toegang zal krijgen tot de multiplayer modus: ‘Be the Zombie’. Dying Light wordt ontwikkeld door Dead Island ontwikkelaar Techland en zal ergens in 2014 uitkomen voor de PS4, PS3, Xbox One en Xbox 360.

In de Be the Zombie modus speel je een night hunter waarbij je jaagt op andere spelers. Als night hunter ben je bijvoorbeeld veel sneller dan andere spelers en ben je ook in het bezit van een ‘plantaardige strengel’ die je als wapen kan gebruiken door het om andere spelers heen te wikkelen. Tevens heb je de beschikking over verschillende afstandsaanvallen en verschijn je alleen ’s nachts om het uitroeien van groepen zombies te voorkomen door zelf mensen aan te vallen.

Als Night Hunter heb je het uiterlijk van een gemuteerde zombie en ben je bovendien ook nog eens erg behendig, snel en dus zeer gevaarlijk voor andere spelers. Ook verdien je experience points en kan je speciale beloningen en perks vrijspelen. Het vooraf reserveren van de game is volgens Warner Bros. de enige manier om tijdens de release de Be the Zombie modus te kunnen spelen. Hiermee lijkt het erop dat deze modus wellicht later alsnog beschikbaar zal komen als DLC. Bekijk hieronder enkele screenshots van deze extra modus.