Ubisoft kondigde op de afgelopen E3 The Division aan als next-gen semi-MMO shooter. De beelden zagen er fantastisch uit en ook het concept klinkt erg interessant. Wel zijn de beelden tot op heden nog schaars en beperkten deze zich tot Manhattan, waar de game zich afspeelt. Maar de uiteindelijke game bevat meer dan alleen het beroemde centrum van New York.

Uit een vraag antwoord lijst, hier te vinden, blijkt dat de kern van de game zich in Manhattan afspeelt, maar dat het hier niet bij zal blijven. Onderzoeken en exploreren is de sleutel tot de game en je zult ook buiten Manhattan in andere gebieden rond kunnen neuzen.

“Absolutely. Exploration is key to the game. The majority does take place in Manhattan – but, yes, you will be able to explore other areas in the game”

Hoe groot de uiteindelijke speelwereld van The Division is, is op dit moment nog niet bekend, maar aangezien het een goede forse hoeveelheid spelers toe zal moeten laten wil het concept slagen gaan we er vanuit dat dit fors zal zijn.